Dodigu trebalo tek 45 minuta za prolazak u drugo kolo Indian Wellsa

Ivan Dodig imao je vrlo lagan posao na startu turnira u Indian Wellsu. Prvo kolo donijelo mu je argentinskog kvalifikanta koji nije pružio značajniji otpor i hrvatski tenisač je s glatkih 6:1, 6:2 prošao u drugo kolo…

Argentinski kvalifikant Guido Pella, jedan od najboljih igrača koji se natječu na Challenger Touru, nije predstavljao baš nikakav problem za Ivana Dodiga.

Hrvatski tenisač upisao je glatku pobjedu uz svega tri izgubljena gema, a za prolazak u drugo kolo trebalo mu je tek 45 minuta što mu je jedna od najbržih pobjeda otkako igra na ATP Touru.

 

Pella je igrač koji se najbolje snalazi na zemljanoj podlozi, međutim i na betonu može odigrati dobro pa je tako već osvojio dva Challengera na tvrdoj podlozi od čega i završnicu Challenger Toura koja je održana krajem prošle godine u Sao Paulu.

Već od prvog poena bilo je očito da je Dodig favorit i da će se Pella teško nositi s njim. U prvom setu mladić iz Buenos Airesa uzeo je samo prvi svoj servis gem nakon čega Dodig do kraja seta nije izgubio niti jedan gem.

Niti drugi set nije bio ništa bolji, Dodig je poveo s 3:0 uz dva breaka i već tada je bilo jasno da neće biti nikakvog iznenađenja.

Na kraju je Dodig odnio pobjedu 6:1, 6:2 uz 71 posto ubačaja prvog servisa i ukupno tek osam poena izgubljenih na svom servisu. S druge strane servis Pelle je držao stalno pod pritiskom te je na kraju od osam break lopti iskoristio pet.

U drugom kolu Dodiga očekuje dosta teži posao. Igrat će protiv 28. nositelja Juliena Benneteaua, 28. igrača svijeta koji je ove sezone odigrao niz kvalitetnih mečeva, a protiv Dodiga još nije igrao.

 

hrsport.net

 

Odgovori