Sjajna večer Darke Planinića

Maccabi se na putu do pobjede mogao osloniti na vrlo kvalitetan vanjski šut. Imali su 15/27, 55 posto, za tri poena, a kada ide tako uspješno, sve je lakše.

U gostujućim redovima je dobro odigrao Darko Planinić, koji je ubrzo po ulasku u igru sredinom prve četvrtine ubilježio sedam poena, a završio je s 11 poena, tri skoka, po jednom blokadom i osvojenom loptom za 12 i pol minuta na parketu.

Momčad Davida Blatta obavila je važan dio posla na putu do pobjede serijom od 11:1 na početku druge četvrtine, za odlazak do 33:23 u 14. minuti. Domaći su se u nastavku susreta nekoliko puta približavali, ali povratka više nije bilo.

 

Nakon što je Maccabi rano u posljednjoj četvrtini vodio sa 74:60, istanbulska momčad izborila se za nadu smanjivanjem na 78:72 malo manje od šest minuta do kraja. No, gosti nisu dopustili da sve što su gradili u ranijem dijelu utakmice pobjegne iz ruku.

Blattovu momčad je s 18 poena i šest asistencija vodio Ricky Hickman. Devin Smith imao je 16, a David Logan 15 poena. Shawn James istaknuo se s 13 poena i sedam skokova.

 

hrsport.net

 

Odgovori