Fantastični rezultati šahista Brotnja na Prvenstvu BiH

Jučer je u Bihaću završilo 21. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu. U konkurenciji 87 igrača i igračica s područja cijele BiH, ŠK Brotnjo predstavljalo je 5 šahista i napravili su fantastične rezultate.

Borna Pehar (M-12) i Mihaela Buntić (Ž-12) postali su prvaci BiH u svojim kategorijama,dok je Ana Ostojić (Ž-14) završila nastup na odličnom drugom mjestu. Njih troje su izborili nastup na Svjetskom kadetskom prvenstvu.

Filip Pehar (M-16) i Marin Nižić nisu imali turnir za pamćenje, završili su svoje nastupe u donjem djelu poretka.

Prvenstvo je igrano po Bergerovom sustavu (svak sa svakim) uz tempo igre 60 minuta po igraču, a igrači su bili podijeljeni u kategorije po starosnoj dobi.

U kategoriji M-12 nastupilo je 8 kadeta, a nakon 7 odigranih kola Borna Pehar sa 6 pobjeda i jednim remijem osvaja naslov prvaka. S ukupno 6,5 osvojenih bodova Borna je zasluženo osvojio prvo mjesto i naslov prvaka BiH u svojoj kategoriji.

U kategoriji Ž-12 nastupila je naša Mihaela Buntić. Nakon rovovske borbe u zadnjem kolu protiv Teone Đukić, Mihaela je izborila remi sa crnim figurama što joj je bilo dovoljno da se okiti naslovom prvakinje BiH u svojoj kategoriji. Mihaela je završila nastup sa 5 pobjeda i jednim remijem.

Ana Ostojić je nastupila u kategoriji Ž-14. Pored favorita grupe WCM Milane Babić drugo mjesto je veliki uspjeh. Ana je završila nastup sa 4 pobjede jednim remijem i jednim porazom. Veseli činjenica da je protiv Milane Babić prikazala odličnu igru i da je drugu partiju sa crnim figurama remizirala.

Filip Pehar M-16 i Marin Nižić M-18 završili su nastupe u donjem dijelu poretka. Iako su na trenutke prikazivali odlične igre u završnici im je falilo koncentracije i sreće da partije prebace na svoj mlin, priopćeno je iz Šahovskog kluba Brotnjo.

Odgovori