Upriličen prijem za državne prvake u atletici

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan upriličili su danas prijem za članove Atletskog kluba Brotnjo, kako bi mladim talentiranim sportašima i njihovom klubu čestitali na uspjesima. Atletski klub Brotnjo na prijemu su predstavljali Tomislav Šego, direktor AK Brotnjo, Bojan Ubiparip, trener AK Brotnjo, te Filip Kozina i Luka Ćurković, prvaci Republike Hrvatske sa nedavno održanog Prvenstva Hrvatske za juniore.

Na Prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke održanom u Čakovcu Luka Ćurković osvojio je naslov prvaka u skoku u dalj i treće mjesto u troskoku, dok je Filip Kozina osvojio naslov prvaka u troskoku. Za Kozinu je nastup na juniorskom prvenstvu Hrvatske ujedno bio i posljednja provjera prije nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu (U20) koje će se održati u estonskom glavnom gradu Tallinu od 15. do 18. srpnja.

Premda je mlađi od ostalih natjecatelja, Ćurković je bio blizu norme za nastup na Europskom prvenstvu u Estoniji, no Luka je krajem lipnja bio dvostruki prvak Hrvatske na Državnom prvenstvu za mlađe juniore. Nakon osvojenih naslova prvaka u skoku u dalj i troskoku Ćurković bi krajem kolovoza trebao nastupiti na Europskom prvenstvu za mlađe juniore u Italiji, no održavanje ovog prvenstva još nije potvrđeno.

Odgovori