Hajduku minimalna prednost protiv Turnova

Hajduk je pred praznim poljudskim tribinama i travom koja je više bila žuta nego zelena jurnuo od prve minute po prednost protiv makedonskog Turnova. U prvih nekoliko minuta gosti su rijetko dirali loptu, a već u osmoj minuti Spliaćni su poveli.

Mikanović je odlično ubacio na drugu vratnicu s desnog krila, a tamo je loptu tjemenom dočekao Marko Bencun i poslao u mrežu. Činilo se da će Hajduk lako izaći na kraj s Makedoncima.

Da ipak neće ići tako lako pokazao je Blaževski u 15. minuti, kad je smirio jednu duboku loptu i izašao oči u oči s Kalinićem. Na sreću Splićana, išao je iznuditi crveni karton splitskog vratara umjesto da je “provukao” loptu pored njega u praznu mrežu.

Kouassi je izašao oči u oči s vratarom na drugoj strani u 21. minuti, ali nije ga uspio prebaciti. Još je i Mikanović zaprijetio snažnim udarcem u bliži kut u 38. minuti, kojeg je Dimovski krajnjim naporom skrenuo u korner.

A onda – šok. Dok se očekivao posljednji sučev zvižduk u prvom poluvremenu Kouassi je jednu potpuno bezazlenu loptu bez ikakve opasnosti smirio rukom, a Nizozemac pokazao na bijelu točku. Poklon je iskoristio Dejan Blaževski i donio neočekivano dobar rezultat svojoj momčadi na poluvremenu.

 

Izjednačujući pogodak potpuno je okrenuo igru u drugom dijelu. Splićani nisu imali prave ideje kako probiti brojan obrambeni blok Turnova. Na drugoj strani, gosti su u svojim rijetkim izlascima u kontre bili iznimno opasni, a Baldovaliev je u 66. minuti iz jedne takve akcije glavom promašio “zicer”.

Ipak, uspio je Hajduk nekako ugurati drugu loptu u gostujuću mrežu. Vrlo dobri Mikanović još je jednom asistent, snažnu loptu provukao je kroz sredinu do Marija Maloče na drugoj vratnici, a kapetan Bilih od grede zakucava loptu u mrežu u 79. minuti.

Tri minute kasnije Maglica je mogao staviti točku na i, ali iz situacije koja je bolja nego jedanaesterac uspio je umjesto u mrežu poslati loptu pored vratnice. Koliko će skup biti taj promašaj – pokazat će uzvrat u Skoplju narednog četvrtka.

 

Odgovori