Na biciklima od Padove do Međugorja

U Međugorje dolaze ljudi, skupine iz različitih krajeva svijeta, iz različitih potreba i na različite načine. Nedavno smo susreli skupinu hodočasnika- biciklista koja je proteklih dana iz Padove stigla u Međugorje, te smo razgovarali s Gian Carlom, vodičem koji nam je rekao slijedeće: ”Krenuli smo iz Padove biciklima, nas dvadeset i četvero, od svetog Ante Padovanskog do Kraljice Mire u Međugorju. Željeli smo da Italija upozna poruke Kraljice Mira.

Svi sudionici su bili složni da dođu biciklima do Gospe, do Njenih poruka, do Njenog poziva.

Krenuli smo iz Padove jer je sveti Ante uvijek bio zaljubljen u Gospu. Iskustva s hodočašća su bila poprilično teška, osobito zbog vremena, ali molitva nam je pomogla nadići sve poteškoće. Svako jutro smo razmišljali hoćemo li krenuti ili ne, ali uz molitvu i Gospinu pomoć stigli smo u ovo mjesto gdje se zaista udiše mir. U ime svih mojih kolega zahvaljujem za sva dobročinstva koja smo susreli i koja ćemo susresti na našem putu. Vodio nas je sveti Ante i naša Majka koja nas vodi svaki dan, iz dana u dan, u nova iskustva.”

Uzorak Slike

U nastavku donosimo i izjavu Radoslava Šege, jednog od sudionika hodočašća na biciklima:

”Gian Carlo, vodič, organizator ovog hodočašća na biciklima me pozvao da im se pridružim. Hodočašće je trajalo 7 dana i svaki dan smo se ustajali rano ujutro i u prosjeku smo dnevno prelazili oko nekih 120 kilometara. Ovo hodočašće je imalo jako pozitivan učinak na mene, svaki dan smo molili krunicu i litanije i samo hodočašće nije ni malo bilo naporno. Cijeli ovaj put Gospa i dragi Bog su bili uz nas i po dolasku bilo je i suza jer ovo je hodočašće na sve nas djelovalo pozitivno.”

Radio Mir Međugorje

 

Odgovori