Himki obranio domaći teren, Planinić odličan

U susretu momčadi koje su poslije tri kola imale pobjedu i dva poraza u euroligaškoj skupini A, Himki je opravdao ulogu favorita protiv Union Olimpije došavši do pobjede pred svojim navijačima. Na putu do završnih 10 poena prednosti, Zoran Planinić i Krešimir Lončar bili su među boljima u ruskoj momčadi, a Lončar se osobito istaknuo solidnim poslom na oba kraja parketa u drugom poluvremenu, kada se u obrani dobro nosio s Olimpijinim australskim centrom Aronom Baynesom…

S omjerom 1-2 uoči ove utakmice na obje strane, Himki je u ogled s Union Olimpijom ušao s više pritiska na leđima, ne samo zbog igranja kod kuće, već i zbog objektivne vrijednosti dviju momčadi.

Aktualni pobjednici Eurokupa nisu mogli biti previše zadovoljni što su u prva tri kola ostvarili samo jednu pobjedu. Protiv gostiju iz Ljubljane igrali su s imperativom, a s takvim teretom uspjeli su stići do 75:65 i povratka na polovičan učinak u rubrici pobjeda i poraza.

Bila je to utakmica u kojoj je ruska momčad imala veći broj raspoloženih igrača. Najviše je pružio šuterski raspoloženi Vitalij Fridzon, s 20 poena uz 4/6 za tricu, dok se K.C. Rivers priključio sa 16 poena. Hrvatski dvojac Zoran Planinić – Krešimir Lončar ubilježio je po osam poena, Planinić i šest asistencija, a Lončar i sedam skokova i dvije asistencije, uz kvalitetan posao u branjenju Arona Baynesa u drugih 20 minuta.

 

Hrsport.net

 

 

Odgovori