Hrvatska upisala pobjedu na startu pretkvalifikacija, trica proradila u pravo vrijeme

Unatoč užasnom prvom poluvremenu hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je pobjedu protiv Poljske 72:69 i tako na dobar način krenula u pretkvalifikacije za Eurobasket 2025.

Nakon prvih 20 minuta jedino što je davalo optimizam je činjenica da se lošije od toga ne može. Hrvatska je u prvom poluvremenu ubacila smiješnih 21 poen i s obzirom na izdanje u napadu, mogla je biti zadovoljna što gubi samo 31:21.

Nastavak je već bio bolji iako niti to nije bila neka rapsodija. Međutim bilo je dovoljno, Hrvatska je u završnici zahvaljujući tricama Marija Hezonje i mirnoj ruci sa slobodnih bacanja Smitha i Zupca ipak stigla do pobjede.

Dijametralno suprotna završnica onom susretu protiv Finske u Rijeci. Tamo Hrvatska u finišu nije mogla ubaciti ništa, a ovdje su ulazile i trice i bacanja. Tamo je Zubac promašio dva bacanja na samom kraju, ovdje je pospremio oba u zadnjoj minuti.

Ono što je svakako dobro je što se Hrvatska uspjela izvući iz rupe iako je beznadno izgledala u prvom poluvremenu. Pokazalo se da je opasna s više strana, pa čak iako mu je napadački malo toga polazilo za rukom, Hezonja je na kraju vezanim tricama ubio nadu Poljacima.

Poljska je svakako najteži protivnik u ovim pretkvalifikacijama i pobjeda u gostima kod Poljaka veliki je zalog za nastavak kvalifikacija.

Uvjerljivo najbolji kod Poljske bio je Mateusz Ponitka s 26 poena, šest skokova i šest asistencija.

Učinak hrvatskih košarkaša: Bogdanović 16 (8 skokova, 4 asistencije), Hezonja 10 (5 skokova), Šarić 9 (6 skokova, 6 asistencija), Simon 9 (4 asistencije), Smith 6 (8 skokova, 4 asistencije), Gnjidić 3, Matković 0, Mavra, Perković, Prkačin, Ramljak 0, Zubac 19 (10 skokova).

Pretkvalifikacije za Eurobasket 2025.:
Poljska – Hrvatska 69:72

Odgovori