Hrvatski Izbornik odlučio tko će igrati umjesto ozlijeđenog Dodiga, ali najvažniju odluku još nije donio; nervoza se osjeća…

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić je u srijedu na konferenciji za novinare uoči kvalifiikacijskog susreta protiv Indije objavio da je odlučio uvrstiti u momčad Franka Škugora kao drugog igrača u paru jer je Ivan Dodig ozlijeđen i neće moći igrati.

‘Ivan je došao s tom ozljedom, pokušali smo je sanirati. No, imam četiri vrhunska igrača,NikolaMektić je imao ozljedu noge također uz virozu, tako da je i on imao problema zbog čega će Franko Škugor biti uvršten u momčad’, izjavio je Martić.

Hrvatska igra kvalifiacijski susret protiv Indije 6. i 7. ožujka u Domu sportova, a pobjednik dvoboja izborit će plasman na završni turnir Davis Cupa u Madridu koji će se igrati od 23. do 29. studenoga.

Kako je iz reprezentacije još ranije otpao i Borna Ćorić zbog ozljede, postavlja se pitanje tko će biti drugi igrač uz Marina Čilića ovaj vikend.

‘Još nismo odlučili tko će biti drugi igrač, Borna, Gojo i Nino Serdarušić su tu pa ćemo odlučiti’, rekao je hrvatski izbornik dodavši da su igrači zadovoljni podlogom.

‘Započeli smo s treninzima, podloga je super, igrači su zadovoljni. Svi smo zadovoljni, tako da nema nikakvih problema s podlogom’, dodao je Martić.

No, svakako se među igračima osjeća nervoza jer još uvijek se ne zna tko će biti drugi igrač u singlu…

‘Meni je prvi put u Davis Cupu kod kuće, sve mi izgleda super, zadovoljni su i rade dobro. Imamo taj problem s Dodigom, ali atmosfera je dobra i svi smo zadovoljni. Nemam tremu, dugo sam trener, bavim se tim poslom dugo. Priprema igrača je ista, jedina je razlika što sam medijski više eksponiran’, kazao je.

I prvi igrač reprezentacije Marin Čilić je zadovoljan atmosferom u ekipi.

‘Uvijek mi je drago vratiti se u reprezentaciju. Lijepo mi je da smo kod kuće’, rekao je Čilić, ocijenivši susret protiv Indije vrlo bitnim.

‘To je jako bitan susret. Na papiru izgleda lako, ali to nije ni u kojem slučaju. Indija je neugodan protivnik, ali se nadam da možemo doći do pobjede i da se plasiramo na finale u Madridu’, dodao je.

Što se tiče ispadanja Dodiga iz reprezentacije zbog ozljede, Čilić smatra da se radi o malom udarcu za Hrvatsku.

‘Ivan je veliki oslonac u parovima i to kroz dugi niz godina. S druge strane Franko je vrlo kvalitetan i napravit ćemo sve što je u našoj moći da dođemo do pobjede”, kazao je Čilić napomenuvši da, iako je Hrvatska desetkovana jer je i Mektić bolestan i ozlijeđen, “imamo dosta igrača, pozitivni smo i vjerujemo da možemo pobijediti’.

Na kraju je pozvao gledatelje da u što većem broju dođu bodriti reprezentaciju.

‘Bilo bi sjajno da je dvorana puna, obožavamo igrati pred domaćom publikom. Ovo je nakon osvajanja Davis cupa 2018. godine prva prilika da igramo kod kuće. Osim toga susreti se igraju na dva dobivena seta, neće biti tako dugi mečevi, pa neka ljudi dođu vidjeti i podržati’, rekao je na kraju Čilić.

Odgovori