Intervju: Boris Miletić, nova nada hrvatskog rukometa

Kad netko iz rukometne sredine kao što je Ljubuški završi u rukometnoj reprezentaciji Hrvatske to je uobičajna vijest ali kada dva momka iz Međugorje dobiju poziv izbornika Hrvatske to ipak privlači pozornost javnosti. Dinko Dodig je na užem popisu juniorske reprezentacije Hrvatske, a Boris Miletić na popisu izbornika Borisa Dvoršeka koji vodi kadete Hrvatske. Upravo je ovo jedan od razloga što smo se odlučili napraviti intervju s Borisom Miletićem standardnim članom HRK Međugorje i novim kadetskim reprezentativcem Hrvatske.

 

Borisa smo zamolili da nam se ukratko predstavi i objasni što ga je najviše privuklo da se bavi rukometom?

Standardni ste član ekipe Međugorja. Po Vama koliko se kvaliteno radi u klubu i da li to zadovoljava ambicije jednog reprezentativca?

HRK Međugorje se nalazi u vrhu Prve lige FBiH, skupina jug. Ima li klub ambicija da zadrži Vas kvalitetne igrače i iduće sezone da pokuša izboriti plasman u Premijer ligu.

Kako su protekle pripreme reprezentacije u Dugom selu i recite nam nešto više o prijateljskom susretu s juniorskom reprezentacijom?

Koliku Vam je minutažu povjerio izbornik i jeeste li zadovoljni svojim doprinosmo na utakmici između dvije selekcije Hrvatske?

Kakav je nastup imao Vaš suigrač Dinko Dodig u dresu juniorske reprezentacije?

Zasigurno da Vaše kvalitetne igre u dresu Međugorja i pozivanje u kadetsku reprezentaciju Hrvatske nisu prošle nezapažene kod rukometne javnosti. Ima li ponuda iz drugih rukometnih sredina?

Ja sam Boris Miletic iz Citluka, clan RK Medugorje. Rukomet me je oduvijek privlacio zbog uspjeha nase reprezentacije i zbog sve vece popularnosti toga sporta u ovim krajevima, ali uz rukomet naravno idu i mnoga prijateljstva, koja su neizostavan dio ovoga sporta.

Ja sam prezadovoljan radom u klubu i nacinom postupanja prema nama igracima. Trener Dragan Cavar s nama gradi iskren, cak i obiteljski odnos i uz rukomete daje nam i zivotne savjete. Sa sigurnoscu bih rekao da se Medjugorje u radu s mladima moze mjeriti s velikim klubovima na ovim prostorima.

Mi igraci nismo upuceni u ambicije kluba, ali se nadam da u blizoj buducnosti mozemo krenuti u napad na Premier ligu jer imamo dosta kvalitetnih i prije svega mladih igraca koji neprestano kroz treninge i iskustva napreduju. Mislim da mi igraci, svojim ustrajnim radom i zeljom moramo pokazati ambicije za ulazak u visu ligu.

 Pripreme s reprezentacijom su odlicno prosle. Zadovoljan sam svojim pristupom i onime sto sam pokazao. O susretu mogu reci da je to jedno predivno iskustvo, vrijedno svih napornih treninga i dokazivanja. Na terenu sam bio rame uz rame s igracima koji ce ubrzo biti na vrhu svjetskog rukometa. Jos od malih nogu zelio sam ostvariti takvu vrstu cilja i moj se san ostvario.

 Izbornik mi je povjerio zasluzenu minutazu koju sam ja, nadam se, opravdao svojom igrom i zalaganjem. Zadovoljan sam svojim doprinosom i pokazanom igrom. Igrati u Areni Zagreb san je svakoga mladoga rukometasa i vazan zivotni trenutak. Juniori su u toj utakmici opravdali status viceprvaka Europe, pokazujuci fizicku i starosnu razliku.

Dinko je svoju kvalitetu pokazao u vise ligaskih utakmica, vodivsi klub do pobjede. Njegov rad se isplatio, te je vec stalni clan juniorske reprezentacije. Na terenu je opravdao i minutazu koju mu je izbornik povjerio i sami poziv na okupljanje. Dokazao je da je spreman na brzi rukomet koji se sve vise prakticira i koji je buducnost ovoga sporta. Zelio bih reci da Dinka krase mnoge ljudske vrline i uvijek je tu uz mene sa savjetima i bilo kojim tipom pomoci.

 Bilo je vec par ponuda, ali moj cilj je ostati u Medjugorju do kraja srednje skole, pa nakon toga uz fakultet nastaviti igru u inozemstvu ili cak u nekome visoko pozicioniranom klubu u drzavi. U klubu dobivam maksimalnu minutazu i kroz mnoge utakmice stjecem iskustvo sto mi je jako vazno.

 

hrk-medjugorje.com

 

Odgovori