Intervju s Andrijom Stipanovićem

Međugorac Andrija Stipanović karijeru nastavlja u belgijskom klubu Telnet Oostende. Nakon sezona u talijanskoj ligi, Stipanović je odlučio nakon Eurobasketa karijeru nastaviti u redovima belgijskog prvaka. S Andrijom smo razgovarali za naš portal.

Andrija, iza tebe je Europsko prvenstvo u košarci i debitantski nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Tvoj osvrt?

– Nastup na Europskom prvenstvu za mene je bilo jedno odlično iskustvo i zadovoljstvo je biti u društvu takvih reprezentacija i još uz to pobijediti tri utakmice nešto je što ću pamtiti cijeli život.

Što je nedostajalo za stepenicu više?

Mislim najviše te sportske sreće koju nismo imali. Jedina smo momčad na prvenstvu koja nije prošla dalje s tri ostvarene pobjede.

Nakon Italije, od ove sezone si karijeru odlučio nastaviti u Belgiji.

– Da, opet sam u Belgiji. Došao sam u jedan jako organiziran klub koji igra Euroligu. Sigurno da ćemo imati dosta jakih utakmica i tome se jako veselim. Također, tu je trener Dario koji me trenirao u Liegu i neće mi se biti teško uklopiti u njegov sistem igre.

Hrvatska se vratila na stare staze slave. Kako komentiraš igru i četvrto mjesto „Kockastih”?

Mislim da je veliki uspjeh to četvrto mjesto. Igrači su pokazali da imaju ogromnu kvalitetu; odigrali su odličan turnir i jedina je šteta što se nisu imali snage na kraju za uzeti medalju. Ipak, kada se vidi koje su momčadi bile ispred, mislim da mogu biti ponosni na rezultat.

Našem divu iz Međugorja želimo puno uspjeha i dobrih igrara u Beligiji!

 

Odgovori