PRIOPĆENJE ZA JAVNOST (karate klubovi Hercegovina, Međugorje i Brotnjo)

21. ovog mjeseca u Čitluku je održan 1. Međunarodni karate turnir DBG OPEN (dani bebe grožđa),u organizaciji tri kluba s područja općine Čitluk(K.K.HERCEGOVINA,K.K MEĐUGORJE,K.K BROTNJO).

Vise od 500 natjecatelja iz 57 klubova nastupilo je u katama, pojedinačnim i ekipnim borbama, na šest tatamija u Gradskoj športskoj dvorani. Nastupili su natjecatelji iz BiH, Hrvatske i Austrije.

 

Nastupe mladih karatista u Čitluku pratio je veliki broj gledatelja. Gledalište su u velikom broju popunili natjecatelji, njihovi roditelji i prijatelji, kao i ostali zaljubljenici u ovaj sport, a među uvaženim gostima bio je dopredsjednik Europske karate federacije Stjepan Čelan, koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog karate saveza i predsjenik karate saveza BiH Samir Ćatović koji je nedavno izabran i za dopredsjednika Balkanske karate federacije.

Općina Čitluk maksimalno je podržala turnir u organizaciji tri kluba s područja naše općine što su organizatori prepoznali i načelniku Ivi Jerkiću ukazali čast da otvori međunarodni karate turnir za djecu, kadete, juniore i natjecatelje u kategoriji „U 21″.

Karate savez BiH „DBG Open 2013″ je izabrao za izborni turnir reprezentacije BiH koju u Španjolskoj uskoro očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu. Ovaj podatak govori da je na turniru bila iznimno jaka konkurencija u kojoj su članovi nasih klubova ostvarili odlične rezultate.

U ekipnom dijelu natjecanja nasi su klubavi nastupili zajednički gdje su pokazali kako se bori za ekipu. U kadetskoj konkurenciji muška ekipa u sastavu(Ivan Planinić,Deni Šarac,Zoran Zovko i Matej Planinić) imala odličan nastup i osvojila 1 mjesto,takođe su 1 mjesto osvojile kadetkinje u sastavu(Jelena Pehar,Irena Prga,Petra Grgić i Iva Prskalo) dok su juniorke osvojile 2 mjesto. (Jelena Zovko,AnaMaria Tomić i Kristina Zovko).

U pojedinacnom natjecanju prva mjesta su osvojili:

Tomislav Barbaric,Zoran Zovko,Katarina Sušac,Jelena Pehar,Filip Ostojić,Ante Čilić,Leonardo Korać i Ante Dragičević.

Srebrene medalje su osvojili:

Irena Prga,Adrian Karačić,Nensi Beus,Stipe Marinčić,Ivona Krasić i Mate Bevanda.

Broncom su se okitili:

Kristina Zovko,Gabriel Krasić,Jure Vasilj,Andrija Ostojić,Andre Pehar,Vladimir Ostojić,Deni Šarac, Barbara Krasić, Pero Planinić,Luka Vrankić, Karlo Mandžo ,Leonarda Odak ,Ivan Soldo,Božana Musa i Martina Musa.

 

Odgovori