Marin Šego: Svima u reprezentaciji mogu pogledati u oči

Međugorac Marin Šego spreman je za nove rukometne izazove. U prvoj sezoni u poljskoj Wisli Marin je pokazao svoju kvalitetu a kao dokaz toga je i titula najboljeg golmana na završnici Kupa. S Marinom smo razgovarali za vrijeme njegovog boravka u rodnom Međugorju.

Marine, jesi li spreman za novu sezonu, nove izazove?

Imao sam velik ljetni odmor, odmorio sam se fizički i psihički i mogu kazati kako jedva čekam početak priprema za novu sezonu. Kielce je ove godine pokazalo da su vrhunska momčad ali mi ćemo sa pojačanjima i novim trenerom pokušati uzeti im barem jednu titulu.

Već u prvoj sezoni u Wisli nametnuo si se kao prvi golman lige.

Poljska liga se ne može mjeriti s njemačkom i recimo francuskom ligom, ali zadnjih godina se pojačava i imam osjećaj da će biti dosta dobra liga.

 

Kakav je roster u odnosu na proteklu sezonu?

Osim starih imena, stigla su i nova četiri igrača, Jurkiewicz, Lijewski, Kwiatowski i Morawski. Mislim da smo dobili dobra imena, vrhunske igrače i najvažnije trenera kao pojačanje i mislim da ćemo s njima dobiti jako puno na kvaliteti naše igre i ekipe, što nam je sigurno bilo potrebno.

Osobnim učinkom možeš biti i više nego zadovoljan jer si nebrojno puta u sezoni pokazao svoju kvalitetu.

Sigurno da jesam jer je bila je dosta dobra sezona. Jako puno sam branio i dobio sam dva priznanja koja su mi jako draga. Proglašen sam najboljim golmanom poljskog kupa i na zadnjoj utakmici prvenstva dodijelili su mi nagradu kao najboljem igraču protekle sezone. Sigurno da me to veseli i daje motiv za sezonu koja slijedi.

Neizostavno je pitanje reprezentacije, i u ovom pripremnom razdoblju izbornik Goluža ne računa na tebe.

Očigledno da ne računa više na mene i to je to. Moj odnos sa svima u reprezentaciji je dobar i sigurno svakoga mogu pogledati u oči.

 

Odgovori