Isner bolji u ključnim trenucima, kraj za Ivana Dodiga u drugom kolu Memphisa

Ivan Dodig nije uspio proći u četvrtfinale ATP turnira u Memphisu. Treći nositelj John Isner odnio je pobjedu u meču koji je potrajao sat i 16 minuta uz pad hrvatskog tenisača u završnici oba seta…

Dosadašnji dvoboji Ivana Dodiga i Johna Isnera otišli su u tri seta, svaki je slavio po jednom, a sada je Isner po prvi puta slavio u dva seta. Moglo je završiti i drugačije, međutim presudila je bolja koncentracija Amerikanca u završnici oba seta.

U prvom je Dodig pokleknuo kod 5:4. Uspio je izvući 0:40, ali konstantni pritisak Isnera donio je čak pet set lopti u tom gemu i Dodig u konačnici nije izdržao te je izgubio set sa 6:4.

 

U drugom setu je imao break loptu kod 5:5 koju nije iskoristio, s druge strane Isner je osvojio samo dva poena protiv servira do tie-breaka, ali u 13. igri ponovno je došlo do pada hrvatskog tenisača.

Presudio je jedan mini-break koji je omogućio Isneru odlazak na 6:3, tri meč lopte i realizaciju treće na svom servisu.

Obojica igrača vrlo dobro su servirali, Isner je bio na 76 posto ubačaja prvog servisa i 22 asa, a Dodig na 71 posto ubačaja i 83 posto osvojenih poena nakon prvog servisa.

U tako tijesnom dvoboju ipak su odlučivale sitnice koje su bile na strani Amerikanca koji će u četvrtfinalu igrati protiv sunarodnjaka Sama Querreya.

ATP Memphis, drugo kolo:

John Isner (SAD, 3) – Ivan Dodig (Hrvatska) 6:4, 7:6(5)

 

Odgovori