Franjo Raspudić: U meni kuca hrvatsko srce od rođenja

Pred njim je svakako bogata karijaera, te smo porazgovarali sa Franjom o svemu pomalo, i evo što je rekao za naš portal HERCEGOVINA.info.

Evo hoćeš li prvo u kratkim crtama opisati svoju dosadašnju karijeru u tenisu?

Tenis sam počeo trenirati sa 7 godina u Medjugorju gdje i danas nakon dosta godina ponovo treniram sa svojim prvim trenerom Žarkom Dodigom. U mojoj karijeri je bilo puno uspona i padova sto je i normalno za svakog sportaša,ali ti padovi nisu me nikad gurali daleko od moje zelje da uspijem u tenisu. Dosta puta je bilo situacija da bi mogao prekinuti karijeru,zbog financijskih problema i uvjeta ali uvijek je se to na kraju okrenulo pozitivno za mene tako da još uvijek živim svoj san a to je da budem među najboljih 100 igrača na svijetu.

 

Kako je u jednoj sredini kao što je Mostar baviti se ovim vrhunskim sportom?

Pa da vam kažem, nije bitno iz koje ste sredine, sve je do vas samih. Ako točno odlučite sto želite biti u životu vrata ce vam se otvoriti, može to biti na teži ili na lakši način, ali sigurno ako vjerujete u sebe i svoje snove dobit ćete svoju priliku. I onda je do vas hoćete li je iskoristiti. Morate strpljivo graditi svoj put i kad dođe prilika da je i iskoristite.

Možeš li neki meč iz svoje karijere označiti kao tebi najdraži?

Najdraži meč iz moje karijere dogodio se na turniru u Subotici. Igrao sam četvrtfinale turnira protiv 529-og igrača na svijetu Makedonca Dimitra Grabula. Taj sam meč pobijedio i prvi put ušao u polufinale turnira.

Ovih dana si uzeo hrvatsko sportsko državljanstvo i sada ćeš predstavljati Hrvatsku. Što je presudilo da to učiniš?

Pa ništa posebno ne mogu reći osim da u meni kuca hrvatsko srce od rođenja. Nemam ništa protiv Bosne i Hercegovine, imat ću dosta lijepih uspomena, posebno sa Davis Cupa. Moji sada već bivši suigrači su mi jako dobri prijatelji i želim im sve najbolje u nastavku karijere.

Trenutno si 962. tenisač na svijetu, što planiraš u narednom periodu?

Da, možda i nije za neku veliku pohvalu trenutno ali trebam bit zadovoljan sto sam napredovao u zadnje vrijeme i neću se dugo zadržati na tome mjestu, vjerujem da ću ostvarivati sve bolje rezultate.

Po rang listi si 19 igrač Hrvatske, nadaš li se proboju među prvih pet?

Iskreno bi volio da jednog dana budem top 5 igrač i član Davis Cup reprezentacije.Preda mnom je težak put, ali ja ću se potruditi da dam sve od sebe i da budem među najboljim igračima Hrvatske.

Evo za kraj poruka našim čitateljima?

Poruka čitateljima je da ako imaju svoje snove da budu spremni platiti cijenu, da riskiraju, da žrtvuju sve da ostvare ono sto žele jer kad nešto uistinu želiš onda se i sav svijet uroti da to i ostvariš.

 

Odgovori