Udarac za hrvatski sport: U reprezentaciju se ne vraćam!

Hrvatski košarkaš Zoran Planinić (31) bio je gost jednog intervjua za ruske medije u kojima je govorio o svom bivšem klubu, reprezentaciji i novom životu u turskom Efesu.

Planinić je, podsjetimo, nakon tri uspješne sezone u dresu Himkija iz moskovske oblasti prešao u redove turskog Anadolu Efesa. Ovog utorka u litavskom Vilniusu započinju kvalifikacije za posljednje mjesto u Euroligi ove sezone, a jedan od kandidata za ulazak u skupinu je i njegov bivši klub Himki.

“Mislim da je Himki najveći favorit za osvajanje prvog mjesta.

Iako više nema Vitalija Fridzona, Kelvina Riversa i mene, snaga momčadi nije ništa manja. Tu su neka nova lica poput Mickaëla Gelabalea, Mikea Greena i mog prijatelja Marka Popovića, koja će nadoknaditi naš odlazak. No i ostali su igrači jako dobri”, rekao je Planinić.

Je li vam žao što ste napustili klub, iako ste posljednje dvije sezone bili pa gotovo pa jednako dobri kao i CSKA?

Ja sam već pobijedio CSKA u finalu VTB lige 2011. godine, tako da sam tu misiju ostvario (haha). Volio bih da sam mogao nastaviti igrati za Himki, no Efes je za mene novi izazov. Nakon šest godina u Rusiji mi je trebala promjena (prije Himkija Planinić je igrao tri godine za CSKA).

To je jedini razlog vašeg odlaska iz kluba?

Naravno da nije. Zbog svih financijskih problema kroz koje je klub prolazio bila mi je potrebna financijska sigurnost koju mi Efes definitivno pruža. Osim toga i turska mi se klima više sviđa. Moskva je također dobra, ali ne i po zimi (haha).

Jeste pratili Europsko prvenstvo i nastup vaše reprezentacije koja je nakon 18 godina izborila polufinale? Nije li vas boljelo i bilo vam krivo što niste mogli pomoći?

Naprotiv. Bio sam jako sretan zbog tih dečkiju. Neki su mi novinari prilazili i pitali me zašto sam odbio igrati za Hrvatsku, jer bi sa mnom u sastavu mi igrali u finalu protiv Francuske. To je nemoguće znati, a uostalom ja nisam odbio igrati, nego sam se povukao iz reprezentacije, jer sam smatrao da priliku trebaju dobiti mladi igrači poput Darija Šarića koji je bio sjajan. Moja se odluka po tom pitanju neće promijeniti.

Planinićev Efes igrat će u prvoj fazi Eurolige u skupini B, zajedno s Real Madridom, Žalgirisom, Bambergom, Milanom i Strasbourgom.

 

sportski.net.hr

 

 

 

Odgovori