Mirko Prskalo izabran za novog predsjednika HKK Brotnjo

Sinoć je u Maloj dvorani Kulturno-informativnog centra održana izvanredna izborna skupština HKK Brotnjo iz Čitluka na kojoj su izabrana nova upravna tijela kluba. Za novog predsjednika HKK Brotnjo izabran je Mirko Prskalo, a uz predsjednika kluba sinoć je imenovano i sedam članova Upravnog odbora, kao i tročlani Nadzorni odbor.

S obzirom na nastalu krizu upravljanja i rukovođenja u HKK Brotnjo Čitluk došlo je do opasnosti da klub formalno-pravno prestane s radom. Budući da je HKK Brotnjo član Športskog saveza Brotnja i da su propali raniji pokušaji sazivanja skupštine Savez je poduzeo mjere i aktivnosti na prevladavanju nastale situacije i sazvao izvanrednu izbornu skupštinu.

 

U radu Skupštine sudjelovalo je 30 zaljubljenika u košarku koji su se odazvali pozivu na skupštinu i upisom u registar članova omogućili nastavak rada kluba. Kako je sinoćnja Skupština bila izvanredna izborna na samom početku su izabrani radni predsjedavatelj, verifikacijska komisija, ovjerovitelji zapisnika i zapisničar.

Do izbora novog predsjednika Skupštinom je predsjedavao tajnik Športskog saveza Brotnja Milorad Prusina, a prije izbora predsjednika raspravljano je i o mjerama i aktivnostima koje je potrebno poduzeti za daljnji rad HKK „Brotnjo” Čitluk.

Nakon provedene rasprave i upoznavanja sa situacijom u klubu za predsjednika HKK „Brotnjo” Čitluk izabran je Mirko Prskalo koji je nakon izbora preuzeo predsjedavanje Skupštinom. Po izboru za predsjednika Prskalo se zahvalio na ukazanom povjerenju i svjestan problema u kojima se klub s odličnim sportskim rezultatima i bogatom poviješću nalazi naglasio kako će nastojati uz potporu ostalih članova Upravnog odbora prevladati poteškoće i izrazio nadu da će klub u budućnosti funkcionirati normalno i bez poteškoća.

Za članove Upravnog odbora sinoć su izabrani: Krešimir Milićević, Jozo Prskalo, Franimir Pervan, Domagoj Pinjuh, Ivo Džida, Dominik Krasić i Dragan Marković, dok je na Skupštini imenovan i Nadzorni odbor u sastavu: Dragan Prusina, Ivan Radišić i Bruno Pinjuh.

Predsjednik Mirko Prskalo na kraju sjednice utvrdio je termin prve konstituirajuće sjednice Upravnog odbora za 10. listopada.

 

Odgovori