Ivan Dodig projurio do drugog kola u Memphisu

Nakon što ga je u Zagrebu zaustavio Marcel Granollers, Ivan Dodig otputovao je za SAD gdje ovaj tjedan nastupa na turniru u Memphisu. U prvom kolu rutinski je odradio posao i lakoćom svladao Teimuraza Gabašvilija…

Iako je ranking Teimuraza Gabašvilija (72.) u ovom trenutku bolji nego Dodigov (86.), iako je Rus ove sezone upisao pobjedu više, hrvatski tenisač nije bio autsajder u ovom susretu.

Obojica su u meč ušli tražeći prvu ovogodišnju pobjedu protiv igrača iz Top 100, Dodigove pobjede bile su ipak nešto zvučnije i pokazao je u ovom susretu da je trenutno bolji igrač od Gabašvilija slaveći s dva puta po 6:2.

 

Bila je to šetnja za hrvatskog tenisača koji je za pobjedu trebao svega sat vremena. U cijelom meču nije se nijednom suočio s break loptom dok je s druge strane po dva puta oduzimao servis protivniku.

U oba seta Dodig je rano dolazio do breaka i tako si olakšavao posao. U prvom je vrlo brzo odjurio do 5:1, drugi je otvorio s 2:0 i isto tako našao se u vodstvu 5:1 za lagani prolaz u drugo kolo.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Dodiga koji je slavio i 2011. godine u Hertogenboschu na travnatoj podlozi.

Drugo kolo donosi mu puno veći izazov, igrat će protiv trećeg nositelja Johna Isnera. Dobra je vijest što je u oba dosadašnja susreta Dodig pošteno namučio Amerikanca i dok je prvi tijesno izgubio, prošle godine uspio ga je svladati na startu turnira u Torontu.

 

Odgovori