Ivan Dodig i Filip Polašek dominantnim nastupom osvojili Australian Open!

Ivan Dodig drugi put u karijeri, a Filip Polašek prvi put, stigli su do Grand Slam titule u muškim parovima. Dodig i Polašek osvojili su Australian Open finalnom pobjedom protiv Rajeeva Rama i Joea Salisburyja sa 6:3, 6:4.

Dodigova jedina dosadašnja Grand Slam titula u muškim parovima bila je ona iz 2015. godine kada je s Marcelom Melom osvojio Roland-Garros pobjedom protiv Boba i Mikea Bryana. Bio mu je to i zadnji nastup u finalu, sve do sada.

Polašek je prvi Slovak s Grand Slam titulom, a igrajući s Dodigom došao je do svojih najboljih rezultata. S njim je prvi put nastupio u Masters 1000 finalu te osvojio Cincinnati, a sada je sve to ponovio na najvišoj razini na Grand Slam turniru.

S Ramom i Salisburyjem su se već susretali i to 2019. godine su ih prvo svladali u četvrtfinalu Pariza da bi desetak dana kasnije izgubili na Finalsima. Bila su to dva izjednačena i tijesna meča dok je ovaj u Melbourneu bio znatno izvjesniji.

Prvi set otišao je na stranu Dodiga i Polašeka breakom u osmom gemu, imali su priliku za to i dva gema ranije kada su propustili čak šest break prilika, ali tada nisu uspjeli.

Prvi set uzeli su tako sa 6:3 da bi u drugom nastavili u istom ritmu. U čak četiri servis gema protivnika imali su break prilike dok oni nisu dopustili niti jednu. Break je stigao u sedmom gemu i do kraja su rutinski odradili posao.

6:3, 6:4 za Dodiga i Polašeka i još jedan pokazatelj kako je Hrvatska velesila kada su u pitanju muški parovi.

Australian Open, finale:
Ivan Dodig/Filip Polašek (Hrvatska/Slovačka, 9) – Rajeev Ram/Joe Salisbury (SAD/Velika Britanija, 5) 6:3, 6:4

Odgovori