Ivan Dodig u tri seta preko najboljeg Litavca do četvrtfinala u Atlanti

Sat i 52 minute trebalo je Ivanu Dodigu da uhvati četvrtfinale na ATP turniru u Atlanti. Protivnik u drugom kolu bio mu je Ricardas Berankis, najbolji litavski tenisač kojeg je Dodig svladao u tri seta.

Mogao je meč završiti i brže, imao je veliku priliku sredinom drugog seta, ali nije ju iskoristio i Berankis je slavio u tie-breaku sa 7:3.

Dodig je sjajno krenuo, uzeo je prvi set sa 6:1 i to nakon furioznog početka i brzih 5:0 uz svega pet osvojenih poena Berankisa. Nakon toga je Berankis spasio jednu set loptu i jedva stigao do prvog gema da bi Dodig mirno odservirao za 6:1 i prvi set u džepu.

Kod 3:3 u drugom setu Dodig je imao 0:40, propustio ukupno pet break lopti u tom gemu i kada nije uspio oduzeti servis protivniku, izgubio je u 13. igri.

 

Meč je otišao u treći set u kojem je Dodig ponovno igrao dobro, oduzeo Berankisu servis kod 2:1 i samo kod 4:2 se suočio s manjim problemima kada je spasio dvije break lopte.

Nakon što mu je to pošlo za rukom, mirno je odradio ostatak posla te sa 6:1, 6:7, 6:3 prošao u četvrtfinale.

U četvrtfinalu neće imati lagan posao, igra protiv iskusnog Australca Lleytona Hewitta kojeg je svladao prošle godine u jedinom njihovom dvoboju u Valenciji.

ATP Atlanta, drugo kolo:

Ivan Dodig (Hrvatska, 3) – Ricardas Berankis (Litva) 6:1, 6:7(3), 6:3.

 

hrsport.net

 

Odgovori