Jelena Pehar:Medalju posvećujem svojoj baki

Kvaliteta čitlučkog karatea je potvrđena i na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Švicarskoj gdje je Jelena Pehar osvojila brončanu medalju. Ekskluzivno za naš portal Jelena govori o najvećem uspjehu u karijeri, putu do bronce i očekivanjima na SP u Indoneziji. 

Jelena, u ime uredništva portala i čitatelja, želimo ti čestitati brončanu medalju. Kako se osjećaš nakon najvećeg uspjeha u karijeri?

Osjećam se jako sretno i ponosno na ovaj rezultat koji je produkt moga dugogodišnjeg rada i odricanja u ovome sportu.

 

S kojim si očekivanjima otišla na EP?

S obzirom na to da mi je to prvo europsko prvenstvo, nisam imala velika očekivanja. Htjela sam samo odraditi što bolje mečeve.

Put do medalje?

Put je počeo tako što sam već u prvome meču radila s nezgodnom Francuskinjom koje me je pobijedila 5:0 i nakon toga je prošla do finala i tako mi pružila šansu da se borim za 3. mjesto.U prvoj borbi repesaža sam u gustome meču pobijedila 4:3 Mađaricu, nakon toga 4:0 Ruskinju i u odlučujućem meču Njemicu nakon nerješenog rezultata sudačkom odlukom 5:0.

Kome posvećuješ medalju?

Medalju posvećujem svojoj baki.

Očekuje te i nastup na Svjetskom prvenstvu u Indoneziji. Može li Jelena do novoga podviga?

Pripreme za nastup počinju ubrzo i trajati će do 11. mjeseca kada je Sp i tamo također idem s ciljem istim kao i na ovo europsko prvenstvo, što bolji mečevi i stjecanje nekog novog znanja i iskustva. Mora se uzeti u obzir da je prvenstvo svijeta nova razina s puno natjecatelja koji imaju stil karatea različit od europskoga što je za mene novi izazov.

 

 

 

 

Odgovori