Josip Dugandžić: Zasluženo smo osvojili titulu prvaka

Košarkaši Brotnja novi su prvaci Herceg-Bosne. U finalnoj seriji Čitlučani su pobijedili Vitez 2:1 u seriji i time ponovno izborili plasman u društvo najboljih. Za naš portal smo razgovarali s trenerom Brotnja Josipom Dugandžićem.

Brotnjo je ponovno prvak Herceg-Bosne i novi član Prve lige. Vaš komentar?

– Osjećaj je odličan kada se osvojio trofej, posebno u uvjetima u kojima smo igrali ovu sezonu. Momci su pokazali karakter pobjednika i mislim da je pehar zasluženo ostao u Čitluku. Mi smo svoj dio posla uradili, na Upravi je da posloži plan za sljedeću sezonu.

 

Vi ste i najmlađi trener u povijesti kluba koji je osvojio seniorski trofej.

Sretan sam i zbog te činjenice i ona mi je i poticaj da napredujem u trenerskom poslu.

Finalna utakmica je ponovno vratila publiku u dvoranu.

– Vidjeli smo na zadnjoj utakmici što znači dobro popunjena dvorana i da ,uz dužno poštovanje kolegama trenerima u drugim sportovima,samo košarka može napuniti dvoranu i zainteresirat velik broj gledatelja jer je prije 10-12 god. bila svaka utakmica puna dvorana i narod se toga poželio.

Gdje je bila snaga Brotnja u ovoj sezoni?

Snaga je bila u spoju mladosti i iskustva. Stariji su povukli kad je bilo najpotrebnije i tako smo doŠli do titule prvaka.

Ostajete li na mjestu trenera i sljedeću sezonu?

Što se tiče moje stolice, sad zasad ostajem. Uzeo sam nekoliko dana odmora a nakon toga ćemo raditi s mlađim kategorijama s trenerom Ivanom Buntićem.

 

Odgovori