Krešimir Kordić: Bit će ovo ipak uspješna sezona

Više nego dobra najava pred uzvrat finala Kupa BiH, na rasporedu već u utorak. Autor sva četiri pogotka bio je Krešimir Kordić, igrač koji je zabio i u prvoj finalnoj utakmici sa Željom – jasno, sada je on najjače oružje tima s Pecare na putu prema osvajanju trofeja nakon šest godina čekanja.

Niz loših rezultata kao da je nakupio toliko frustracija da je Široki jednostavno morao eksplodirati. Slučajnost ili ne, dogodilo se to uoči vrlo važne utakmice sa Željezničarom. Do Borca je Široki, čuvajući se za Kup, nanizao četiri prvenstvena susreta bez pobjede, a posljednja dva kola donijela su poraze od GOŠK-a i Travnika, ekipa koje po kvaliteti nisu na razini Širokog. Kordić je sve to dobro naplatio protiv Borca i najavio veliku partiju protiv Želje…

– Nikada prije u seniorskom nogometu nisam zabio četiri komada. Ali Borcu sam dosta zabijao i ranije, sa Zrinjskim u Banjoj Luci dva komada i jednom hat-trick u Mostaru. Mislim da sam postigao tri hat-tricka ukupno, ali četiri komada još nisam zabio, rekao nam je Kordić, koga smo uhvatili jučer za vrijeme treninga.

Sama utakmica s Borcem, kaže ovaj iskusni ofenzivac, nije bila lagana kako to rezultat sugerira.

 

– Vrijeme je bilo sparno, nezgodno za obje momčadi. Tek smo u drugom poluvremenu i jedni i drugi prodisali. Malo smo lošije ušli u utakmicu, ali kasnije je to ipak došlo na svoje.

Bilo je važno pobijediti Banjolučane, a sada se može reći da je to bilo dobro učiniti u stilu, vratiti samopouzdanje nakon niza utakmica u kojima nije igrala najjača postava…

– Pobjeda nam je važna radi dobre atmosfere pred Kup. U posljednje vrijeme u dogovoru s trenerom pokušavali smo izaći na kraj s teškim ritmom utakmica, pa smo igrali u dosta različitim postavama. Znam po sebi, nedavno sam odigrao četiri utakmice u vrlo kratkom vremenu, nakon čega sam se osjećao iscrpljenim. U uvjetima u našem nogometu to nije lako podnijeti.

Protiv Borca je na travnjaku konačno zaigrala jedna jača postava, što je u konačnici i rezultat pokazao.

– Možemo mi biti i jači…, ali trenutačno su nam ozlijeđeni Damir Džidić i Dalibor Šilić. S druge strane, raduje što nam se vratio Davor Landeka.

Borac i 4:0 već su arhivirani. Možda je emotivni naboj izvučen iz tog duela važan, no sada slijedi jedna drukčija bitka. Uoči utakmice sezone Kordić i Pecara bruje optimizmom.

– Kup će sve otkriti i, vjerujem, na kraju sezonu učiniti uspješnom. Previše je bilo loših rezultata na koje u Širokom nisu navikli, bio je Kordićev početak motivirajućeg govora pred dolazak Želje, koji je za vikend potvrdio obranu naslova.

Upravo tu činjenicu Kordić smatra vrlo značajnom…

– Vjerujem da su se oni dosta potrošili iščekujući potvrdu naslova. Da, trebao im je samo jedan bod, ali nije svejedno kada se stalno pitate hoćete li to učiniti sutra ili neki drugi put. Vjerujem da će sve ovisiti o nama.

Dobro je što rezultat ne dopušta opuštanje

Široki će u uzvrat finala Kupa ući s malom prednošću pogotka na Grbavici, gdje je bilo 1:1. Varljiv je to rezultat, što Kordić vrlo dobro zna.

– Dobro je što nam tih 1:1 ne dopušta da se opustimo. Ne smijemo primiti gol, trebamo ga što prije zabiti.

Prokomentirao je ofenzivac Širokog i činjenicu da je obrana Plavih s Grbavice u posljednje vrijeme sklona pogreškama.

– Da, dogodilo im se to u prvoj utakmici finala Kupa, a prije toga i protiv Čelika. Svi mi griješimo, a možda je u njihovom slučaju u pitanju umor, rekao je.

13 pogodaka, puno bolje proljeće

Kordić je s nova četiri pogotka proteklog vikenda znatno popravio svoj golgeterski učinak, koji u prvom dijelu prvenstva nije bio sjajan. Na jesen je Kordić zabio tek dva pogotka u prvenstvu i jedan u Kupu, da bi ovog proljeća bio osjetno opasniji po protivnike – Zrinjskom je zabio jedan, Sarajevu dva, Borcu četiri komada, a to su bili samo golovi u prvenstvu. I u Kupu je Kordić proradio, pa je Slogi zabio po jedan gol u dva susreta, a Željezničaru onaj jedan finalni, koji bi se mogao pokazati vrlo, vrlo važnim.

Dnevni list

 

Odgovori