Košarkašice ŽHKK Brotnjo ’94 osvojile 8. memorijal Tomo Krasić

Jučer je u Gradskoj sportskoj dvorani Čitluk odigran 8. Međunarodni memorijalni turnir za mlade košarkašice „Tomo Krasić“. Uz momčad organizatora, ŽHKK „Brotnjo ’94“, na turniru su nastupili ŽKK „Zrinjski 2010“, ŽKK „Ragusa“ Dubrovnik i KK „Zara“ Zadar /ŽKK „Škabrnja“, a naslov pobjednica, kao i prošle godine, osvojile su košarkašice ŽHKK „Brotnjo ’94“.

Čitlučanke su nastup na turniru započele utakmicom protiv kombiniranog sastava KK „Zara“ Zadar i ŽKK „Škabrnja“ i slavljem 61:41, dok se momčad KK „Ragusa“ Dubrovnik u finale plasirala pobjedom nad ŽKK „Zrinski 2010“ Mostar 62:31.

U utakmici za treće mjesto Mostarke su slavile rezultatom 57:47, a zanimljivo finale između momčadi koje su imale zapažene rezultate u ligaškim natjecanjima mlađih kategorija u BiH i Republici Hrvatskoj, završilo je pobjedom košarkašica ŽHKK „Brotnjo ’94“ rezultatom 57:38.

Memorijalni turnir u Čitluku se svake godine održava u čast pokojnog Tome Krasića, sportskog direktora ŽHKK „Brotnjo ’94“, istaknutog sportskog djelatnika i zaljubljenika u sport zapamćenog po znanju, vrijednom radu i entuzijazmu, te je stoga turnir započeo odavanjem počasti i minutom šutnje, dok je završen svečanom dodjelom pehara, medalja i priznanja, uz prisjećanje na lik i djelo pokojnog Tome Krasića.

Anamarija Dugandžić iz ŽHKK „Brotnjo ’94“ postigla je najviše poena na jučerašnjem 8. Međunarodnom memorijalnom turniru za mlade košarkašice „Tomo Krasić“, a Dugandžić je izabrana i za najbolju igračicu turnira, što su dvije kategorije, uz plasman, u kojima su dodijeljena priznanja.

Uz nazočnost članova obitelji pokojnog Tome Krasića i članova Organizacijskog odbora memorijalnog turnira, pehare, medalje i priznanja uručili su Goran Božić, vijećnik u Općinskom vijeću Čitluk i član Organizacijskog odbora turnira, Ivo Bevanda, predsjednik Organizacijskog odbora turnira i predsjednik ŽHKK „Brotnjo 94“ Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk i Mirjana Krasić, supruga pokojnog Tome Krasića.

– Zahvaljujemo se svima koji su dali doprinos odigravanju osmog međunarodnog turnira kojem smo s ponosom dali ime pokojnog Tome. Ponosni smo što je obitelj pokojnog Tome uključena u organizaciju turnira, od prvog turnira i sve do danas. Inače, u Organizacijski odbor smo uključili dosta novih mladih osoba iz javnog života, bivših uspješnih sportaša. Zahvaljujemo se ekipama ŽKK “Ragusa” Dubrovnik, KK “Zara” Zadar, ŽKK “Škabrnja” i naravno, našim prijateljima iz ŽKK “Zrinjski 2010” Mostar. Ove godine smo ugostili ekipu koja se okitila titulom seniorskih prvakinja i osvajačica kupa te prvakinja u mladim uzrastima u Republici Hrvatskoj, što naš turnir podiže ljestvicu iznad u odnosu na ranija razdoblja. Moram napomenuti da je ova godina bila izuzetno uspješna i za naš sportski kolektiv. Podsjećam da su naše pretkadetkinje ovogodišnje viceprvakinje Bosne i Hercegovine – rekao je nakon završetka memorijala Ivo Bevanda, predsjednik Organizacijskog odbora turnira i predsjednik ŽHKK „Brotnjo 94“ Čitluk.

 

citluk.ba

Odgovori