Košarkašice ŽHKK Brotnjo 94′ osvojile memorijal Tomo Krasić

Jučer je u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku održan 6. Memorijalni turnir „Tomo Krasić“. Na ovogodišnjem memorijalu nastupile su košarkašice ŽHKK Brotnjo ′94, ŽKK Amfora, ŽKK Zrinjski 2010 i ŽKK DOŠK, a titulu najboljih osvojile su košarkašice domaćeg Brotnja.

Na otvaranju turnira domaće košarkašice svladale su ŽKK Amfora iz Makarske rezultatom 66:10 i plasirale su u finale, dok je plasman u finale u drugoj polufinalnoj utakmici izborila ekipa Zrinjskog 2010. Mostarke su za plasman u finale nadigrale košarkašice DOŠK-a iz Drniša 59:29, a Drnišanke su u utakmici za treće mjesto pobijedile Amforu 65:38.

Zanimljivo hercegovačko finale 6. Memorijalnog međunarodnog turnira „Tomo Krasić“ košarkašice ŽHKK Brotnjo ’94 riješile su u svoju korist 63:44.

Nakon završetka finalne utakmice u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku uslijedila je ceremonija dodjele pehara, medalja i priznanja za najbolje igračice na kojoj su pehare, medalje i priznanja košarkašicama uručili Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i zamjenik predsjedavatelja Skupštine HNŽ i Mirjana Krasić, supruga pokojnog Tome Krasića.

Nagradu za najboljeg strijelca turnira sinoć je osvojila Mia Prkačin (ŽHKK Brotnjo), dok je njena suigračica Korina Planinić izabrana za najbolju igračicu turnira.

Ženski hercegovački košarkaši klub Brotnjo ’94 svake godine u Čitluku organizira turnir imajući za cilj očuvanje uspomene na pokojnog Tomu Krasića, što je istaknuto i prilikom odavanja počasti pokojnom sportskom direktoru ŽHKK Brotnjo ’94.

– Pokojni Tomo je pored funkcije, sportskog direktora našeg kluba, obnašao još niz funkcija u više sportova i time dao ogroman doprinos broćanskom sportu. Čini nas ponosnim što naš međunarodni turnir nosi ime tog velikog čovjeka i što je održan već šesti put u našem Čitluku. Zahvaljujemo se svima koji su prepoznali značaj turnira i dali doprinos organizaciji istog. Posebna zahvala ide našim prijateljima iz Mostara i Republike Hrvatske, koji su nastupili u natjecateljskom dijelu turnira – rekao nam je nakon završne ceremonije dodjele pehara i medalja Ivo Bevanda, predsjednik ŽHKK “Brotnjo 94” i predsjednik Organizacijskog odbora turnira “Tomo Krasić”.

citluk.ba

Odgovori