Kuglači Brotnja osvojili naslov jesenskog prvaka Prve lige FBiH

Kuglački klub Brotno u novoj sezoni Prve kuglačke lige FBiH niže fantastične rezultate. Klub koji već devet godina u kontinuitetu postiže zapažene rezultate u BiH ove je godine nepobjediv. Kuglači Brotnja pobijedili su u prvih pet kola jesenskog dijela prvenstva i na taj način kolo prije kraja prvog dijela natjecanja osigurali vodeću poziciju u ligi u kojoj se natječe šest klubova.

– Uvjerljivim rezultatima pobijedili smo sve utakmice. Trenutno smo vodeća ekipa na tablici bez ijednog poraza. Prije dva dana igrali smo derbi susret protiv Bosne iz Visokog, jedne mlade i jako talentirane ekipe, i uvjerljivo smo ih pobijedili 7:1 na našoj stazi, a mislim da su nam oni jedini konkurenti za prvu poziciju do završetka sezone – kazao nam je predsjednik Kuglačkog kluba Brotnjo Zoran Marianović.

 

Prvi dio sezone za kuglače Brotnja završava ovog vikenda gostovanjem u Orašju, no bez obzira na ishod ove utakmice naši kuglači će jesenski dio okončati na vodećoj poziciji. Bez obzira što imaju komotnu situaciju u klubu se nadaju da će i u sljedećoj utakmici Brotnjo pobijediti, osvojiti nove bodove i polusezonu završiti s maksimalnim učinkom na prvoj poziciji.

Na mjestu trenera u Brotnju već tri godine je Viktor Sušac, pod čijim vodstvom ekipa sastavljena od domaćih igrača ostvaruje odlične rezultate. Sušac u ovoj sezoni ima isti igrački kadar kao i u prošloj, no to ne znači da na vrata prve momčadi ne kucaju novi igrači.

– Igrački kadar je isti kao i prošle godine, on se uvijek u biti mijenja jer nam dolaze novi naši Brotnjaci, ali naravno ne mogu odmah izboriti poziciju u prvom sastavu. Oni treniraju u klubu i kada dođe njihovo vrijeme upadaju u sastav – kazao je Marijanović i naglasio kako su u klubu odreda sve domaći igrači i da klub nema financijske mogućnosti popunjavati igrački kadar igračima sa strane, a to nije ni ambicija kluba

Dobri rezultati razlog su za sreću i zadovoljstvo, ali nažalost nedostatak sponzora i adekvatne sportske infrastrukture koju bi klub mogao koristiti bez naknade problemi su koji prate ovaj klub.

– Problem je što nemamo kuglanu, tj. ništa od općinske infrastrukture kakvu imaju drugi klubovi kojima su osigurane dvorane i pokrivene režije. Mi smo u jednoj drugoj poziciji gdje moramo platiti kuglanu i treninge za naše igrače. Dakle, moramo platiti sve ovakve obaveze jer nemamo nikakve infrastrukture. Borimo se. Tražimo sponzore preko naših prijatelja, igrači i svi oni koji su u klubu pomažu u pronalasku sponzora – zaključuje Marijanović, ali i napominje kako je Brotnjo uz Orašje jedini klub koji je izmirio sve obveze prema Savezu.

Planinić nastupima u Brotnju izborio nastup za reprezentaciju

Bez obzira na probleme s kuglanom u klubu se vrijedno trenira, a to potvrđuje i činjenica da je kuglač KK Brotnjo svojim odličnim nastupima u ligi izborio reprezentativni dres.

– Naš reprezentativac Dario Planinić je stvarno dobar igrač, mlad igrač i uistinu dobar kadar. Nastupao je za reprezentaciju BiH na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj. Dario obećava u kuglanju i da imamo našu kuglanu on bi vjerojatno završio u nekom inozemnom klubu u kojem bi bio i adekvatno plaćen, ali nažalost situacija je takva kakva je – izjavio je Marijanović.

Dakle, Brotnjaci su izuzetno talentirani za kuglanje, ali kako bi razvili svoj talent potrebna im je kuglana. Moguće rješenje problema sa sportskom infrastrukturom Marijanović vidi u gradnju četverostazne kuglane u sklopu gradskog stadiona Bare. Prema Marijanovićevim riječima ispod tribina stadiona moguće je izgraditi jako dobru četverostaznu kuglanu koja bi bila općinska i koja bi zadovoljavala sve potrebe broćanskih kuglačkih klubova i svih zainteresiranih u Brotnju koji bi se kuglanjem željeli baviti amaterski. Prema njegovim procjenama u inozemstvu (Njemačka) moguće je pronaći dobru kuglanu za približno 200.000,00 KM što i nije neki velik novac.

– Pozivam sve one koji mogu pomoći Kuglačkom klubu Brotnjo u obliku sponzorstva i pozivam se ljude u gospodarstvu da nam pomognu. Nama nisu potrebni neki veliki novci, a puno nam znači da nam netko pomogne da možemo primjerice platiti prijevoz ili službene osobe na jednoj utakmici. Dakle, pozivam sve gospodarstvenike, kao i Općinu Čitluk da nam pomognu da izborimo što bolji rezultat i da općinu Čitluk promoviramo u što boljem svijetlu. Također, pozivam ljubitelje kuglačkog sporta u Brotnju, sve one koji vole kuglački sport da dođu i slobodno se učlane u KK Brotnjo – kazao nam je na kraju razgovora predsjednik Kuglačkog kluba Brotnjo Zoran Marijanović.

Citluk.ba

 

 

 

Odgovori