Marijo Prljević pobjednik pojedinačnog Prvenstava FBiH u kuglanju

U kuglani Brotnjo u Međugorju jučer je održana završnica pojedinačnog Prvenstva FBiH u kuglanju, na kojem je naslov najboljeg osvojio Marijo Prljević, član Kuglačkog kluba Posušje, a plasman na završnicu državnog prvenstva izborilo je ukupno osam kuglača.

– Proteklog vikenda održane su kvalifikacije za ovo prvenstvo. Za grupu Sjever kvalifikacije su održane u kuglani Zetra u Sarajevu, a sa dva nastupa, u Mostaru i ovdje u kuglani Brotnjo u Međugorju, održane su kvalifikacije za drugu grupu, nakon kojih se po 12 najboljih pojedinaca plasiralo na Pojedinačno prvenstvo FBiH u kuglanju. Dakle, na prvenstvu sudjeluju 24 igrača od kojih će 8 prvoplasiranih steći pravo nastupa na finalu Prvenstva BiH na završetku proljetnog dijela sezone sa isto tako 8 najboljih igra iz Republike Srpske, gdje se također održava natjecanje. Nakon prvenstava u Federaciji i Republici Srpskoj dobit ćemo 16 finalista koji će igrati za prvaka BiH – kazao nam je Dragi Hrvić, glavni sudac Pojedinačnog prvenstva FBiH u kuglanju za 2023. godinu.

Hrvić je međunarodni sudac iz Mostara koji je ranije nastupa za kuglački klub Međugorje te je stoga bio jako sretan zbog obnove kuglane, nakon koje kuglana Brotnjo može ugostiti natjecanja najvišeg ranga. Hrvić je istaknuo kako se pojedinačno Prvenstvo FBiH u kuglani Brotnjo održalo u najboljem redu i kako kuglana nakon obnove i modernizacije može konkurirati za domaćinstvo završnice Kupa BiH i finale pojedinačnog Prvenstva BiH.

Kuglana Međugorje, godinu dana nakon obnove, dobila je novog rekordera, a novi rekord kuglane na pojedinačnom Prvenstvu FBiH postavio je Ivan Petric.

– U prethodnoj turi smo dobili rekord kuglane. Ivan Petric, inače kapetan reprezentacije BiH u kuglanju, sa 639 oborenih čunjeva postavio je novi rekord. Ovaj rezultat je već zavidan te je na nivou europskih i svjetskih prvenstava i sa ovakvim postignućem se nitko nigdje neće postidjeti – kazao nam je Hrvić.

Novi rekorder kuglane Brotnju na kraju pojedinačnog Prvenstava FBiH zauzeo je treće mjesto. Ukupno najbolji rezultat postigao je Marijo Prljević (1220), drugo mjesto osvojio je Pere Petric (1206), a tri prvoplasirana kuglača članovi su kluba iz Posušja.

Samir Jogunčić iz Slobode osvojio je četvrto mjesto s 1189 oborenih čunjeva, peto mjesto osvojio je kuglač Bosne Dženan Ganić (1174), šesto mjesto njegov klupski suigrač Kemal Nurudinović (1166), dok su preostala dva mjesta koja vode u završnicu pripala kuglačima Brotnja.

Jadranko Krasić sa 1165 oborenih čunjeva zauzeo je sedmo mjesto, a osmo mjesto Ivan Sušac sa 1152 oborena čunja.

– Kao prvo moram se zahvaliti na sjajnoj organizaciji ovdje u Međugorju u novoobnovljenoj kuglani. Moram se zahvaliti vlasnicima na dobroj organizaciji i naglasiti da je kuglanje malo zatajniji sport i ako ovo ne voliš ne možeš ni raditi s kuglanom. Danas sam postavio novi rekord ove kuglane, 639 oborenih čunjeva na pojedinačnom Prvenstvu FBiH, sa kojeg će se osam najboljih sudionika, uz osam najboljih iz Republike Srpske, plasirati na Prvenstvo BiH – kazao nam je Ivan Petric, kapetan reprezentacije BiH u kuglanju.

 

citluk.ba

Odgovori