Radnik iz Bijeljine pobjednik međunarodnog turnira „Ladies open Brotnjo 2023.“

ŽFK “Radnik-Bumerang” iz Bijeljine pobjednik je šestog “Ladies open Brotnjo 2023.”, međunarodnog turnira u organizaciji ŽNK Brotnjo koji je održan jučer u Čitluku.

Dvanaest klubova iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Rumunjske natjecalo se na turniru čiji značaj je prepoznala i FIFA, a nogometašice Radnika u finalu su s 4:1 svladale momčad splitskog Hajduka.

Finalna utakmica zbog svoje uzbudljivosti i atraktivnosti opravdala je sva očekivanja nakon cjelodnevnog natjecanja, a jako atraktivna bila je i utakmica za treće mjesto između crnogorskog FC Breznica i srpskog ŽFK TSC Kanjiža. Višestruke prvakinje Crne Gore uspjele su povesti 2:0, no nogometašice TSC-a uspjele su preokrenuti rezultati i slaviti rezultatom 3:2.

Inače, cijelog dana ljubitelji ženskog nogometa u Čitluku su mogli uživati, za što su redom zaslužne nogometašice: ŽNK Brotnjo, ŽFK ”Radnik-Bumerang” Bijeljina, HNK Hajduk Split, ŽFK TSC, FK Breznica, ŽFK Biljanini Izvori, ŽNK Neretva Metković, FK Respekt, ŽNK Vogošća, NK Inter Posušje, ŽNK Široki Brijeg i ACS Raisa Timisoara.

U velikom broju kvalitetnih igračica, kao najbolja istaknula se Nikolina Vujadin (ŽFK Radnik), najviše pogodaka postigla je njezina klupska suigračica Jovana Novaković, dok je Karla Jonjić iz Hajduka izabrana za najbolju vratarku 6. međunarodnog turnira „“Ladies open Brotnjo 2023.”. Uz nagrade za tri prvoplasirane momčadi i najistaknutije igračice turnira, valja istaknuti kako je momčadi ŽFK Biljanini Izvori iz Sjeverne Makedonije uručena nagrada za fair play.

Nakon finalne utakmice svim sudionicama turnira zahvalio se Dane Bevanda, predsjednik ŽNK Brotnjo, koji je također istaknuo kako je turnir iz godine u godinu sve kvalitetniji, što je prepoznala i FIFA te je stoga podržala međunarodni turnir u Čitluku. Ženski nogometni klub Brotnjo ponovno se potvrdio kao dobar domaćin, a domaća momčad obilježila je i vrijedan jubilej. Naime, kapetanici Mariji Doko uručen je prigodni dar za stotinu nastupa u dresu čitlučkog kluba.

„Ladies open Brotnjo 2023.“ podržali su: FIFA, Nogometni savez Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski Mostar, Federalno ministarstvo kulture i sporta, FMKS, BH Pošta, Općina Čitluk, Vlada HNŽ te brojni sponzori i prijatelji ŽNK Brotnjo, a uz iskusne nogometašice priliku za nastup na turniru dobile su i momčadi hercegovačkih ženskih nogometnih klubova u kategoriji mlađih pionirki.

 

citluk.ba

Odgovori