Marin Čilić: ‘Davis Cup je evoluirao, još čekamo da nam sve to sjedne’

Sada je naš sastav ponovno u istom gradu, u istom natjecanju, ali u bitno drugačijem formatu – Davis Cup se održava kao turnir, na kojem nastupa šest reprezentacija koje su podijeljene u dvije skupine i bore se za mjesta koja vode na završni turnir u Madrid. Hrvatska, predvođena Marinom Čilićem, u četvrtak će (početak u 16 sati) za suparnika imati Australiju, a u nedjelju (10 sati) će igrati protiv Mađarske.

Na pitanje je li Davis Cup novim sustavom natjecanja evoluirao ili ne odgovorio je naš najbolji tenisač Marin Čilić:

“Mislim da jest. Imamo nova iskustva i Davis Cup nam je donio nove stvari, iako nam možda još nisu sjele. Svi smo još vezani uz stari Davis Cup, domaćinstva i gostovanja, te odlične atmosfere. No organizatori pokušavaju na različite načine doprinijeti tome i treba im dati nekoliko godina prostora da to pokušaju napraviti na najboljoj mogućoj razini. Mi smo jako motivirani, čekaju nas susreti s Australijom i Mađarskom i vjerujem da možemo napraviti solidan iskorak. Cilj je proći skupinu, ući u četvrtfinale, a dalje što bude, bude.”

Marin Čilić je rekorder u hrvatskom sastavu po broju godina u natjecanju, po odigranim susretima i pobjedama. Koliko ti podaci znače?

“Ne u smislu da razmišljam o njima, nego da sam već prilično ostario. Šalu na stranu, uvijek mi je veliko zadovoljstvo biti dio ekipe, već sam se zaželio toga, jer smo posljednji put igrali još u ožujku prošle godine protiv Indije. Lijepo je biti ponovno u ekipi, a atmosfera je posebna. Svi uživamo: treneri, stručni stožer, igrači… Veselimo se susretima, a ujedno smo motivirani za što bolji rezultat.”

Torino nije daleko od Hrvatske. Očekujete li podršku naših navijača?

“Ovom prilikom bih pozvao da dođu svi koji mogu. U četvrtak igramo s Australijom, a to će, mislim, biti susret koji će biti bitka za prvo mjesto u grupi. Tu je još i susret s Mađarskom u nedjelju, koji je također prilika za dolazak. Podrška bi nam mnogo značila. Znamo kakva je situacija s koronom i restrikcijama, ali ovo će biti vrhunski tenis, natjecanje reprezentacije, pa mislim da će uživati svi koji dođu”, rekao je Marin.

Odgovori