Marin Čilić krenuo pobjedom u dva seta protiv najboljeg mađarskog igrača

Marin Čilić odradio je svoj prvi ovogodišnji nastup u Indian Wellsu i nije imao prevelikih problema protiv prvog mađarskog reketa Martona Fucsovicsa. Čilić je odnio pobjedu u dva seta…

Možda je moglo i brže uz malo bolju realizaciju break prilika, ali najvažnije je da je prva pobjeda tu. Marton Fucsovics nije uspio iznenaditi Marina Čilića, treći igrač svijeta slavio je sa 7:5, 6:3 i očekivano izborio nastup u trećem kolu.

Fucsovics nije predstavljao nepoznanicu za Čilića, susreli su se krajem listopada prošle godine u Baselu gdje je Čilić imao velikih problema i slavio nakon više od tri sata borbe sa 7:6, 5:7, 7:6.

Ovaj meč u Indian Wellsu bio je znatno jednostavniji za Marina, znao je što ga očekuje i kako treba igrati te je spriječio neugodnosti i probleme.

U prvom setu obojica su bili uvjerljivi na svojim servisima do završnice kada je Fucsovics počeo ulaziti u probleme. Kod 4:3 Čilić je propustio četiri break prilike, zatim kod 5:4 dvije vezane set lopte da bi u sljedećem gemu Fucsovics imao svoje jedine dvije break lopte u meču koje Marin spašava. Odmah iza toga Čilić ponovno dolazi do dvije set lopte, koristi drugu i uzima set sa 7:5.

U drugom setu nastavio je s pritiskom na servis protivnika i nakon što je propustio još jednu break loptu u drugom gemu, u četvrtom je stigao do 0:40 i oduzeo servis Mađaru. Tu prednost bez problema čuvao je do kraja meča i sa 7:5, 6:3 prošao u treće kolo.

Marin je do pobjede došao igrom, servis ga nije slušao i imao je samo 45 posto ubačaja prvog servisa. Sigurno će biti još bolje kada taj postotak dođe u neke normalnije okvire.

U trećem kolu on će mu trebati jer ga tamo čeka iskusni Nijemac Philipp Kohlschreiber koji je već znao Marinu stvarati probleme. Ipak posljednji njihov međusobni dvoboj, u Wimbledonu prošle godine, završio je glatkom pobjedom Čilića 6:4, 6:2, 6:3.

Indian Wells, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 2) – Marton Fucsovics (Mađarska) 7:5, 6:3

Odgovori