Marin Čilić osvojio Laver cup

Teniska reprezentacija Europe pobjednik je prvog Laver Cupa igranog ovog vikenda u Pragu, a junak pobjede bio je veliki Švicarac Roger Federer koji je u dramatičnom posljednjem susretu svladao Australca Nicka Kyrgiosa 4:6, 7:6 (6), 11:9 za konačnih 15-9.

Europa je bila apsolutni favorit protiv Svijeta i to je opravdala tijekom prva dva dana nakon kojih je vodila 9-3, no Svijet se nakon prva tri nedjelja meča uspio primaknuti na 12-9 te je Kyrgios imao priliku izjednačiti ukupni rezultat na 12-12.

U prvom nedjeljnom dvoboju Marin Čilić i Čeh Tomaš Berdych su izgubili igru parova od Amerikanaca Johna Isnera i Jacka Socka 6:7 (5), 6:7 (6), čime je Svijet smanjio na 9-6, potom je Nijemac Alexander Zverev pobijedio Amerikanca Sama Querreya 6:4, 6:4 i povisio na 12-6, ali Španjolac Rafael Nadal nije uspio dovršiti posao. Njega je pobijedio Amerikanac John Isner 7:5, 7:6 (1) i tako smanjio na 12-9.

Ovo je bilo prvo izdanje Laver Cupa. Svakoga dana na programu su bila po tri pojedinačna meča i jedan susret parova, pobjeda u svakom susretu u petak donosila je po jedan bod, u subotu po dva, a u nedjelju po tri boda.

 

hrt.hr

Odgovori