Marin Čilić otvorio sezonu na travi pobjedom protiv mladog Čileanca

Dobar početak pa onda problemi, ali Marin Čilić je ipak uspio izvući meč da ne uđe u treći set i svladao je Christiana Garina u dva seta.

Trebalo mu je 80 minuta, kako je krenulo činilo se da će meč potrajati ispod sat vremena, međutim još uvijek Marin nije na toj razini forme da može cijeli meč odigrati na najvišoj razini.

Počelo je odlično, Čilić je snažno ušao u meč i Garin se nije niti snašao, a Marin je već vodio s 5:0. Do kraja prvog seta Čileanac je uhvatio jedan gem i Čilić je uzeo set sa 6:1.

Odmah na startu drugog seta nakon maratonskog gema Čilić koristi šestu break loptu u tom gemu i dolazi do prednosti i ubrzo i vodstva 2:0. Garin se nakratko vratio, ali Marin mu je uzvratio novim breakom.

Kod 5:4 hrvatski tenisač imao je servis za meč koji nije iskoristio i set odlazi u tie-break. Tamo je Marin jako loše krenuo i Garin je odjurio na 4:0. Sve je govorilo prema tome da će Čileanac poravnati u setovima, ali Čilić je uspio napraviti seriju 7:1 i uzeti set i meč.

Čilić je pogodio sedam aseva i imao pet dvostrukih servis pogrešaka te je iskoristio četiri od devet break lopti.

U drugom kolu igrat će protiv Argentinca Diega Sebastiana Schwartzmana koji je u dva seta svladao Aleksandera Bublika. Marin se još nije susretao s Argentincem na travi, svladao ga je 2017. godine na zemlji u Istanbulu pa je te iste godine izgubio na US Openu da bi ga prošle godine svladao u Torontu.

Fever-Tree Championships, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 5) – Christian Garin (Čile) 6:1, 7:6(5)

Odgovori