Marin Čilić pao za dva mjesta na ATP ljestvici

Kako se i očekivalo, ATP Madrid je donio podosta promjena na novoj ATP ljestvici. Andy Murray je ponovno drugi igrač svijeta, u Top 10 je ušao Stanislas Wawrinka, a Marin Čilić je nazadovao za dva mjesta…

Unatoč ranom porazu u Madridu, prednost Novaka Đokovića nad prvim pratiteljima je i dalje ogromna. Gotovo četiri tisuće bodova iza njega je prva prijetnja, a to više nije Roger Federer.

Federer je u Madridu porazom od Keija Nishikorija izgubio dosta bodova i na drugo mjesto je skočio Andy Murray koji je tako potisnuo Švicarca.

 

Sve bliže ulasku u kvartet vodećih je Rafael Nadal, a Top 10 od ovog tjedna ima novog člana u Stanislasu Wawrinki. Wawrinka je imao sjajan tjedan u Madridu i napredovao je za pet mjesta do desete pozicije.

Prošli tjedan je bio loš za Marina Čilića koji je ispao odmah na startu i tako ga je uz Wawrinku preskočio i Nicolas Almagro te je Čilić sada 13. igrač svijeta. Ivan Dodig nije bio u Madridu i ostao je na 50. poziciji.

Čovjek koji je nadigrao Čilića, Pablo Andujar, imao je najbolji tjedan u karijeri i upisao je najviši skok na novoj ljestvici. Španjolac je napredovao čak 59 pozicija i sada je 54. igrač svijeta.

 

hrsport.net

 

Odgovori