Marin Čilić poražen u tri seta u osmini finala turnira u Marseilleu

Marin Čilić završio je s nastupom u Marseilleu. Denis Shapovalov odradio je dobar meč, posebno treći set u kojem je potpuno nadigrao hrvatskog tenisača, došao do dvostrukog breaka i nakon toga mirno priveo meč kraju.

Šteta jer prilika je postojala. Shapovalov je u Marseille doputovao u lošoj formi, ove godine općenito nije igrao tenis kao prošle sezone, ali seriju loših rezultata i poraza na kraju je prekinuo baš protiv Čilića.

Prvi set otišao je na stranu Shapovalova koji je u trećem gemu došao do 15:40 i iskoristio treću break loptu u ovom gemu. U završnici je Marin zaprijetio, na servisu Shapovalova za set Čilić je imao četiri break lopte, ali nije ih iskoristio i Kanađanin je sa 6:4 uzeo prvi set.

Odmah na startu drugog seta Marin je ušao u probleme, Shapovalov je došao do 0:40, ali nije to iskoristio. Zato je Čilić iskoristio priliku kod 5:4, došao je do 15:40 i dvije set lopte, iskoristio je drugu i izborio treći set.

Ulazak u njega bio je izrazito loš, Shapovalov he brzo došao do 5:1 i mirno završio posao. Sa 6:4, 4:6, 6:2 prošao je u sljedeću rundu, u četvrtfinale.

ATP Marseille, osmina finala:
Denis Shapovalov (Kanada, 4) – Marin Čilić (Hrvatska) 6:4, 4:6, 6:2

Odgovori