Marin Čilić spasio dvije meč lopte i okrenuo 0:2 u setovima za prolaz u osminu finala

Fernando Verdasco potvrdio se kao vrlo neugodan protivnik i Marin Čilić imao je težak zadat. Ipak uspio se izvući iz dosta neugodne situacije te okrenuti meč u potpunosti na svoju stranu.

Odmah na samom početku meča, u prva dva gema, vidjeli smo po jedan break sa svake strane. Imao je Čilić nekoliko prilika tijekom prvog seta ponovno oduzeti servis protivniku, ali nije ih uspio iskoristiti. Posebno treba izdvojiti onu pri rezultatu 3:3 kada je poveo s 0:40, ali Verdasco je sve uspio spasiti. Kazna je zato stigla pri zaostatku 5:4, Španjolac se izborio za break priliku te stigao do prvog seta.

Za razliku od prvog, u drugom se moglo primijetiti da Čilić nije na potrebnoj razini. Verdasco je dobro igrao i svoju je priliku iskoristio na najbolji mogući način. Vodio je s 3:2, stigao do 15:40 na Čilićev servis, a zatim iskoristio svoju drugu break loptu. Vlastiti je servis sačuvao do kraja.

U trećem je setu uslijedio potpuno buđenje hrvatskog tenisača koji je dva puta oduzeo servis Verdascu i set zaključio sa 6:1 nakon 36 minuta igre. Četvrti set bio je prilično izjednačen, a nijedan tenisač nije uspijevao doći do break lopte. Verdasco je na vlastitom servisu izgubio tek četiri poena pa se igrao tie-break.

Igralo se poen za poen u 13. igri, a prvi je set loptu propustio Čilić. Hrvatski je tenisač spasio jednu meč loptu, a prilikom druge, pri vodstvu 8:7, Španjolac je napravio dvostruku pogrešku. Čilić je odigrao sjajno sljedeća dva poena, a time izborio i peti set.

U petom setu Marin je odmah stigao do breaka i poveo s 3:0, Verdasco je u sedmom gemu imao priliku za povratak, nije iskoristio 15:40 i Čilić je otišao do pobjede.

U osmini finala za protivnika ima Roberta Bautistu Aguta koji je iz turnira na startu ispratio Andyja Murrayja.

Australian Open, 3. kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 6) – Fernando Verdasco (Španjolska, 26) 4:6, 3:6, 6:1, 7:6(8), 6:3

Odgovori