Marin Čilić u dva seta bolji od švicarskog veterana na startu turnira u Baselu

Iskusni Švicarac Marco Chiudinelli više od solidnog otpora protiv Marina Čilića nije mogao. Razlika u kvaliteti između njih dvojice je prilična, dok Čilić igra vrhunski na ATP Touru, Chiudinelli je igrač Challenger razine i to niti tamo nije među istaknutijima. Organizatori su mu uručili pozivnicu za nastup u glavnom ždrijebu u Baselu, ždrijeb mu je donio preteškog protivnika i Švicarac se oprostio od turnira.

Marin je nakon osvajanja turnira u Moskvi došao pun samopouzdanja, a u takvim situacijama za ovakve protivnike je nedodirljiv. U cijelom meču nije dozvolio Chiudinelliju nijednu break priliku te je za sat i pol prošao dalje.

 

Meč je otvorio breakom i vodstvom 3:0 poslije čega je uspješno dovršio prvi set i sa 6:3 stigao do prednosti.

Drugi set donio je izjednačeniju borbu, Čilić nije uspio oduzeti servis protivniku iako je bilo prilika, Švicarac je od sredine seta konstantno bio pod pritiskom, no otišli su u tie-break. Tamo problema nije bilo, Marin je brzo pobjegao na 6:1 i odradio posao.

U drugom kolu također će biti favorit, igrat će protiv boljeg iz meča Teimuraza Gabašvilija i Leonarda Mayera te se s pravom može nadati prolazu u četvrtfinale.

ATP Basel, 1. kolo:

Marin Čilić (Hrvatska, 7) – Marco Chiudinelli (Švicarska, WC) 6:3, 7:6(3).

HRsport.net

 

Odgovori