Marin Čilić vratio se na teren pobjedom u dva seta protiv Ernestsa Gulbisa

Marin Čilić odigrao je prvi meč nakon kraja ožujka i poraza od Gillesa Simona. U drugom kolu turnira u Ženevi svladao je Ernestsa Gulbisa u dva seta 6:4, 7:6…

Više od mjesec i pol Marin Čilić zbog ozljede nije nastupao, a povratak je upisao na ATP turniru u Ženevi. U prvom kolu nije imao protivnika, a drugo kolo donijelo mu je Ernestsa Gulbisa.

Ovo je bio peti međusobni dvoboj Čilića i Gulbisa te treća pobjeda Čilića. U posljednjem meču prije dvije godine u Madridu Gulbis je slavio bez većih problema sa 6:3, 6:4, no ovaj put meč je otišao na Čilićevu stranu.

 

Mjesec dana stariji Latvijac tako će ipak morati kroz treninge hvatati formu za Roland Garros iako je rekao kako mu je puno draže igrati mečeve nego trenirati i da će pokušati svakom pobjedom izbjeći dodatni trening dan.

Marin je doigrao dobar meč s obzirom da je duže vrijeme odsustvovao, uspio je u drugom setu dva puta nadoknaditi break zaostatka i na kraju slaviti za sat i 48 minuta igre.

Početak u meč bio je za poželjeti, Čilić je brzo poveo s 5:1 i iako je Gulbis vratio jedan izgubljeni servis, nije imao previše šanse i Marin je dovršio set sa 6:4.

U drugom setu Čilić se vraćao kod 3:1 i 4:2, izborio je tie-break gdje je iskoristio drugu meč loptu te sa 7:5 u 13. igri prošao u četvrtfinale.

Prošle godine u Ženevi je ispao u četvrtfinalu od Santiaga Giralda, a ove godine tamo ga očekuje Federico Delbonis koji je u dva seta bio bolji od Thomaza Belluccija. U jedinom prijašnjem dvoboju, 2012. godine u Hamburgu, Marin je bio bolji sa 6:3, 6:2.

 

Odgovori