Najavljujemo: Projekt ranog otkrivanja i prevencije deformacija kralježnice u djece

Udruga SPORTIKUS pokrenula je projekt ranog otkrivanja i prevencije deformacija kralježnice u djece.  Projekt je od sveopćega značaja za društvenu zajednicu, posebno jer se odnosi na zdravlje djece i kvalitete življenja. Istraživanja su dokazala kako se svako deseto dijete susreće s deformitetom a svako drugo dijete ima loše držanje zbog načina života (slabog i nedovoljnog kretanja, teških školskih torbi).

S ciljem jačanja svijesti o brizi za zdravlje i prevencije ovih deformiteta, u utorak, 16. studenoga u Sportsko-rehabilitacijskom centru „KORAK“ održat će se  Dan otvorenih vrata tijekom kojega će se moći obaviti besplatni pregledi za svaki od deformiteta.

–        Ovim projektom želimo educirati roditelje i djecu na koji način riješiti probleme uzrokovane raznim deformitetima te pridonijeti boljoj kvaliteti života naših mladih.  Provedba projekta će se u nekoliko faza i uključit će edukaciju roditelja i djece, kroz teorijski ( medijska kampanja putem koje ćemo upoznati širu javnost o važnosti prevencije i prepoznavanja deformiteta) i  praktični dio  (pregled i vježbe za svaku vrstu deformiteta) – kazao je inicijator projekta, mag. cin Boris Kajan.

Generalni sponzor projekta je Elektroprivreda HZ HB. Također, projekt su podržali i tvrtke ITO, DevSolution, prirodna izvorska voda „Leda“. Kažimo i to kako su  projekta   Fakultet zdravstvenih studija Mostar i Studentska sekcija za hitnu medicinu.

Kontakt telefon:  063 674 997.

Odgovori