Nova loša predstava: Čilić porazom od Berdycha ostao bez šanse za polufinale

I dok je Tomaš Berdych znatno podigao svoju razinu igre u odnosu na prvi meč, Marin Čilić je odigrao jednako neprepoznatljivo i drugim porazom ostao bez izgleda za prolazak skupine. Čeh je u konačnici slavio sa 6:3, 6:1.

Iako je nakon poraza od Đokovića Marin Čilić najavljivao puno bolju svoju igru, što je i bilo za očekivati jer lošije nije moglo, to se nije dogodilo i hrvatski tenisač je kolo prije kraja ostao bez ikakve šanse za prolazak u polufinale u svom debiju na završnom Mastersu.

U dvoboju dva ranjena lava koja su u prvim mečeva zajedno prikupila svega četiri gema bolje se snašao Tomaš Berdych.

Čeh je protiv Wawrinke također izgledao vrlo loše i nezainteresirano, no protiv Čilića je bio puno bolji i nastavio svoju tradiciju koja kaže da na završnim Mastersima nikada nije izgubio drugi meč u skupini.

Da bi ovo mogla biti nova Čilićeva patnja moglo se naslutiti već iz samog starta meča. Čilić je odmah izgubio svoj početni udarac, ako računamo meč protiv Đokovića čak sedmi u nizu, i iako se pokušavao vratiti u taj set nije išlo. Berdych je kod vodstva 4:2 imao dvije break prilike za potvrdu seta, no Hrvat se izvukao i odmah u sljedećem gemu i on imao prilike za povratak u set, ali ih nije iskoristio, a Berdych je drugim obratom potvrdio prvi set.

U trećem gemu drugog seta Čilić je stigao do nove dvije vezane break šanse, no ponovno je izostala reakcija u prvoj prilici, dok je drugu Čeh neutralizirao as servisom. Potom je stigla kazna i Čilić je nakon 30-0 na svom početnom udarcu izgubio gem i bilo je jasno kako su nade za povratak znatno ugašene što je Berdych potvrdio još jednim breakom za očuvanje svoje vjere u prolazak.

World Tour Finals, skupina A, drugo kolo:

Tomaš Berdych (Češka) – Marin Čilić (Hrvatska) 6:3, 6:1

 

Odgovori