Novi format u konkurenciji parova testirat će se na Masters 1000 turniru u Madridu

Mečevi parova na ATP i WTA Touru mogu biti vrlo uzbudljivi i neizvjesni, ali nekako su u drugom planu. Kako bi se i u njih unijela dodatna zanimljivost, ATP uvodi nekoliko promjena.

Kroz ne tako davnu povijest u konkurenciji parova dolazilo je do promjena, a posljednja veća promjena donijela je ukidanje trećeg seta te se nakon poravnanja na 1-1 u setovima igra produženi tie-break do deset.

To je smanjilo vrijeme odigravanja mečeva, a nove promjene trebale bi omogućiti povećanje zanimanja i igrača i gledatelja za samu konkurenciju parova.

Naime u Madridu će u glavnom ždrijebu umjesto 16, biti 32 para, a od tih 32 para, njih 16 ući će po rankingu u singlu što otvara veći prostor onima koji igraju u pojedinačnoj konkurenciji da zaigraju i u parovima.

Zanimljiva promjena bit će i vrijeme koje će se moći utrošiti između završetka poena i servisa. Ukoliko su odigrane najviše četiri izmjene, onaj koji je na servisu imat će 15 sekundi vremena za servis, a ako je bilo pet ili više izmjena, ostaje 25 sekundi vremena za servis.

Isto tako smanjit će se vrijeme koje će se trošiti prilikom izmjena strana.

Ono što je posebno zanimljivo, za vrijeme odigravanja poena navijači će se moći slobodno kretati po dvorani.

Zanimljive izmjene, a ostaje za vidjeti hoće li se održati i koliko će pobuditi zanimanje kod igrača i gledatelja.

Odgovori