Olimpija slavila protiv Zadra, Krasiću solidan učinak

Vrlo dobar otpor pružio je Zadar Olimpiji u Stožicama, a pobjedom su Slovenci ponovno vratili nadu u završni turnir. Zadrani su nakon odličnog otvaranja sredinom druge četvrtine upali u crnu rupu iz koje su izlaz pronašli zahvaljujući izuzetnoj borbenosti i Romeu Travisu, bili i na minus jedan u posljednjoj minuti, no bolje od toga nije išlo…

Odlično je Zadar izgledao u uvodnim minutama susreta, vrlo dinamično i agresivno u obrani, što je rezultiralo i dobrom napadačkom rolom u kojoj je dvjema tricama Delaš dobrano zabrinuo domaćine, a iz tog perioda piše se i njihovih plus osam (7:15). No, tada je slijedila silazna putanja u njihovoj igri, što se posebno očitovalo u drugom dijelu druge četvrtine.

 

Sve do 15. minute Zadar je izgledalo vrlo dobro u Stožicama, odlična rola Travisa držala ih je u igri, imali su i tri koša prednosti (27:30) u spomenutoj minuti, no tada je proradila vanjska linija Ljubljančana. Tri trice Rannikka, jedna Prepeliča u nizu i dva koša Sulejmanovića činili su seriju 14-0, nakon čega se činilo da bi to mogao biti prijelomni trenutak susreta, ali to ipak nije bio slučaj.

U nastavku se razigrao sjajni Blažič, počele su sijevati nove serije trica prema zadarskom košu, na što gosti naprosto nisu imali odgovora s obzirom na to da izuzev spomenutog Travisa nisu imali igrača koji bi mogao odgovoriti na adekvatan način. Nakon koša Prepeliča u 32. minuti za 73:57, činilo se da je utakmica riješena, ali tada je proradio zadarski “dišpet” i krenuo je povratak.

Dvije minute prije kraja Zadar je stigao do minus tri (77:74), prije svega zahvaljujući buđenju Krasića koji je rasteretio Travisa, a na ulasku u posljednju minutu Delaš zabija pet koševa u nizu i svoju momčad dovodi do minimalnog zaostatka od 81:80.

Na zadarsku prijetnju preokretom tricom je odgovorio Blažić, a uslijedio je potom i festival slobodnih bacanja u kojem je Olimpija ipak zadržala hladnokrvnost i tako stigla do svoje devete pobjede u ligi s kojom se vratila i nada u eventualan nastup na završnom turniru.

Prvo ime slovenske momčadi bio je Blažič koji je zabio 26 koševa, dok je vrlo dobrog partnera imao u Rannikku koji je dodao 17, ali i Omiću s 12 ubačaja i sedam skokova. Kod Zadra je briljirao Travis s 26 koševa, deset skokova i tri asistencije, Krasić je zabio 12, a Delaš koš manje.

 

hrsport.net

 

Odgovori