Otvoren Međunarodni košarkaški kamp

Načelnik Ivo Jerkić otvorio je danas Međunarodni košarkaški kamp „Međugorje 2011″. Obraćajući se nazočnima načelnik je istaknuo kako općina Čitluk zaslužuje ovakav događaj jer su upravo iz nje ponikli mnogobrojni košarkaši europske i svjetske klase.

„Poznavatelji broćanske košarke i sporta s ponosom će se sjetiti zlatnih trenutaka 90-ih godina kada je upravo u Brotnju ponovno „rođena” košarka u Hercegovine.

Dugo godina čitlučki prvoligaš je dominirao domaćim obručima, a nakon toga i postigao izvrstan europski uspjeh plasiravši se u osminu finala u Kupu Radivoja Koraća. Gradska sportska dvorana u Čitluku bila je i ostala hram košarke u kojoj su gostovale najjače momčadi ovih područja. Raduje me i što su kvalitetu kampa prepoznali mnogobrojni mladi sportaši kojima je on i namijenjen”, kazao je načelnik.

U ime domaćina nazočnima se obratio ravnatelj Majčinog sela fra Svetozar Kraljević koji je među ostalim kazao kako Međugorje zaslužuje ovakav događaj.

– Bog na ovome mjestu čini čudesa, a na nama je svima da ta čudesa prepoznamo i uzmemo. Učenjem, radom i sportom svatko od nas može izvući iz sebe ono najbolje i ostvariti sebe u potpunosti – kazao je fra Svetozar.

Jedan od inicijatora ovoga događaja bio je fra Danko Perutina koji je pozdravljajući nazočne istaknuo važnost bavljenja sportom koji nas uči žrtvi, ljubavi i prijateljstvu.

U ovogodišnjem kampu sudjeluje 70-ak dječaka i djevojčica s kojim će raditi vrhunski košarkaši stručnjaci predvođeni splitskim trenerom Perom Vučicom. Kao demonstratori na kampu će gostovati košarkaši Zoran Planinić, Franjo Bubalo, Andrija Stipanović i Josip Sobin.

 

Odgovori