Petar Bubalo: Prezadovoljan sam sezonom u Grčkoj

Prvu sezonu rukometaš Petar Bubalo s  Olympiakosom  je osvojio  naslov prvaka države i pobjednika Kupa. S Petrom smo razgovarali za vrijeme njegovoga odmora u rodnom Međugorju.

Sezona je bila odlična, osvojili smo prvenstvo i kup Grčke, i ostvarili dobar rezultat u EHF kupu. Zadovoljan sam sezonom, prošla je bez ozljeda. Imao sam i dobru minutažu, s prosjekom od 30 – 40 minuta zabijao sam četiri pogotka– prokomentirao je Petar sezonu iza sebe.

Jeste li očekivali bolji rezultat u EHF kupu?

Da, zasigurno je moglo bolje. U drugoj  rundi smo ispali od Nexa iz Našica, igrali smo dobro,  mislim da smo jednu utakmicu trebali dobiti, ali malo nam je i sreće nedostajalo.

Koliko je popularan rukomet kao sport  u Grčkoj?

Grčka liga iz godine u godinu raste, imaju četiri pet kvalitetnih klubova, dosta kvalitetnih igrača igra tamo iz ostalih zemalja. Vjerujem da će i u sljedećim sezonama rasti kvaliteta jer Grci jako puno ulažu općenito u sport.

Panathinaikos i Olympiakos  su veliki rivali u nogometu i košarci.  Je li i u rukometu atmosfera užarena?

Velik je interes za derbije, atmosfera je odlična.Ovo mi je prvi put da sam igrao pred takvom publikom i uistinu je izazov igrati u takvom ambijentu.

Bosna i Hercegovina se plasirala na Europsko prvenstvo. Očekuješ li poziv izbornika?

 Konkurencija je jaka jer ima dosta dobrih igrača na mojoj poziciji. Na meni je da i dalje pružam dobre igre u klubu i vjerujem kako će to izbornik prepoznati.  Uvijek je čast igrati za reprezentaciju.

 

 

 

 

Odgovori