Petrović zadovoljan, Stipanović se sjajno uklopio

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su nakon odrađenih priprema u Kranjskoj Gori dobili kraći odmor i od jučer ujutro su opet u pogonu. Pred početak treće faze priprema naš selektor Aco Petrović je za Dnevni avaz izjavio da nije bilo nesporazuma s kapitenom Mirzom Teletovićem i dodao:

“Ulazimo u treću fazu, u kojoj će igračima biti značajno lakše, počinje poliranje forme. Fizika pada u zaborav, izuzev u slučaju Teletovića, koji zbog opravdanog razloga nije mogao od početka biti s nama. Prošli smo bez povreda i većina je blizu maksimalne fizičke spreme. Stipanović nam je sjajno ‘legao’. Tri od pet reprezentacija u našoj grupi napada pickom preko petice, ali s Andrijom, koji to sjajno brani, mislim da smo na dobrom putu da im se uspješno suprotstavimo. I Marko Šutalo se odlično uklopio, kao i Miralem Halilović. Moram pohvaliti i Edina Bavčića, Nemanju Gordića i Filipa Adamovića, koji prošle godine nisu bili u sastavu zbog povreda, a sada rade bez najmanje zamjerke”

 

Petrovićevi izabranici će do 12. avgusta raditi po dva treninga dnevno u Sarajevo, a potom opet putuju u Sloveniju gdje će odigrati četiri pripremne utakmice: 13. i 14. avgusta u Celju protiv Gruzije, 16. avgusta u Jesenicama protiv Slovenije i dan kasnije protiv Rusije u Kopru.

 

 

 

bhbasket.ba

 

 

Odgovori