Planinić: “Hrvatska je sjajna i bez mene, još ne znam hoću li igrati na Eurobasketu”

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju ove godine očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Sloveniji, a dobra forma hrvatskih košarkaša daje optimizam u dobar rezultat. Jedan od onih koji briljiraju ove sezone je i Zoran Planinić…

Prošle su više od dvije godine od posljednje reprezentativne akcije Zorana Planinića. “Zoki” ove sezone igra u životnoj formi, nositelj je igre Himkija i jedan od najboljih igrača u Euroligi.

Kao takav iznimno je važan i za hrvatsku košarkašku reprezentaciju i bila bi prava šteta da ne bude dio nje na Eurobasketu u Sloveniji posebice jer takav profil igrača Hrvatska itekako treba.

 

“Još nisam donio odluku hoću li igrati za reprezentaciju u Sloveniji, ali i bez mene Hrvatska i dalje ima sjajnu reprezentaciju”, istaknuo je Planinić u razgovoru za Jutarnji list.

Hoće li Planinić igrati za reprezentaciju ili ne, saznat ćemo ipak kasnije, a i ime novog kluba nećemo saznati tako skoro. Ostanak u Himkiju ili prihvaćanje jedne od brojnih drugih ponuda, Planinića odluku ostavlja za kraj sezone.

“Ponuda ima, one stalno stižu, ali svima sam poručio da nema nikakvih pregovora do kraja sezone. Moram vidjeti i koliko ću još igrati košarku”, dodaje Planinić.

Planinić je jedan od rijetkih aktivnih hrvatskih košarkaša koji su se okušali u NBA ligi, tamo trenutno nemamo niti jednog predstavnika, ali bivši razigravač New Jersey Netsa i učenik Jasona Kidda smatra da bi se to moglo promijeniti.

“Bogdanović i Tomić imaju predispozicije biti desetak godina važni igrači u NBA klubovima. Naravno, oni se moraju tek odlučiti na odlazak. U Euroligi su sigurno među najboljima, Tomić je uz Krstića najbolji centar Eurolige i Žorić igra sjajno, igrači su nam sazreli i s pravom možemo očekivati veliki rezultat reprezentacije na Eurobasketu.”

Što se tiče Himkija, Planinić posebno ističe trenera Rimasa Kurtinaitisa koji mu je puno pomogao da podigne razinu igre.

“Trener mi daje velike ovlasti u igri i to mi savršeno odgovara. Užitak je biti dio njegove momčadi. Imao sam problema s gripom pa sam malo pao u posljednje vrijeme, ali najvažniji dio sezone dolazi i potpuno sam fokusiran na završetak sezone.”

 

jutarnji list

 

Odgovori