Ponos Brotnja Ivan Gagro: Sve moje uspjehe posvećujem roditeljima koje uvijek nosim u srcu

Ivan Gagro nedavno je osvojio zlatnu medalju na prvenstvu Balkana u disciplini skok u dalj, i to impresivnim skokom od 7.35m s laganim vjetrom u prsa,  što je jedan od najboljih rezultata u Europi. Dominacija kakva još nije viđena na prvenstvu, Ivana je svrstala u red najperspektivnijih mladih atletičara u Europi. U prilog tome govori i činjenica kako je Ivanov najbliži pratitelj skočio 36 cm manje. Atletski stručnjaci su složni u ocjeni kako Ivan ima još dosta prostora za napredak te da ovo nije maksimum koji on može pružiti.

Za naš portal, Ivan ekskluzivno govori o naslovu prvaka Balkana, o sljedećim sportskim ciljevima, i atletskoj karijeri.

O povijesnom uspjehu Ivan je kratko kazao:

– Svakako da sam sretan osvajanjem naslova prvaka Balkana. On je produkt napornih priprema, moga odricanja i nadam da nije posljednji u ovoj godini.

Tko je zaslužan za ovaj uspjeh?

U prvome redu moj trener Bojan Ubiparip, koji uvijek vjerovao u mene i davao mi korisne savjete i poticao me da dajem maksimum na treningu. Hvala i mojoj obitelji, sestri Anamariji i svima koji su bili uz mene.

 

Kome posvećuješ rezultat?

Sve moje rezultate posvećujem mojim roditeljima, koje nosim u srcu i za koje znam da negdje odozgo s ponosom prate moj sportski napredak i moje rezultate.

Koji je sljedeći cilj?

– Cilj je uvijek više i uvijek biti bolji od drugih. Kako idu natjecanja i prvenstva, tako ja s jednakim žarom želim biti bolji od drugih i rušiti osobni rekord. Naravno, želja mi je da ostanem zdrav i da me zaobiđu ozljede.

 

Koji je tvoj sportski san?

San je osvojiti zlato na nekom velikom natjecanju. Treba ići korak po korak i vjerujem da je na meni odluka hoću li doći do toga cilja. Želje za napretkom imam, volje za rad kao i sportskih ambicija.

Uzor?

Ivan Pedroso.

Ivan Gagro na Olimpijskim igrama u Rio de Jaineru 2016.?

Zašto ne! Četiri godine su duge, sanjam Olimpijske igre a znamo da oni koji vjeruju i imaju strpljenja da im se snovi i ostvaruju. To je bilo i presudno za rezultate u ovoj godini.

Ivane, ponosu naš, sretno! Dokazao si kako si dečko za najveće domete. 


561461 239372149516732 1311397033 n

 

 

Odgovori