Predkadetkinje Brotnja plasirale se na finalni turnir doigravanja za prvakinje BiH

Ženski hercegovački košarkaški klub Brotnjo ’94 proteklog je vikenda bio domaćin polufinala državnih prvenstava Košarkaškog saveza BiH za predkadetkinje i juniorke. Predkadetkinje čitlučkog košarkaškog kluba plasirale su se u državno finale, dok su juniorke na polufinalnom turniru zauzele drugo mjesto.

Predkadetkinje ŽHKK Brotnjo ’94, nakon što su u travnju osvojile naslov prvakinja u Ligi Herceg – Bosne, u polufinalnoj utakmici doigravanja za prvakinje pobijedile su OKK Zenica rezultatom 79:50.

Pobjedom u polufinalu Bubamare su se plasirale na finalni turnir doigravanja za prvaka koji će se održati krajem rujna. U borbi za naslov prvakinja konkurencija će im biti košarkašice OKK Feniks i ŽKK RMU Banovići.

Zanimljivo, baš ova dva kluba natjecala su se u juniorskoj kategoriji za plasman u finale. U prvoj utakmici polufinalnog turnira u Čitluku, OKK Feniks je pobijedio ŽHKK Brotnjo ’94 rezultatom 75:30, a Feniks je i u drugoj utakmici nadigrao ŽKK RMU Banovići (65:59), što je košarkašicama iz Banjaluke bilo dovoljno za plasman u finale. ŽHKK Brotnjo ’94 u posljednjoj utakmici turnira pobijedio je ŽKK RMU Banovići (63:61) i zauzeo drugo mjesto na polufinalnom turniru.

Iz ŽHKK Brotnjo ’94, nakon završetka polufinalnih natjecanja, čestitali su svojim mladim ekipama na prikazanoj igri uz napomenu kako su predkadetkinje osigurale državnu medalju. U bogatoj klupskoj riznici trofeja bit će to petnaesta medalje sa državnih prvenstva od kada se u BiH igra zajednička liga ili završnica klubova s područja cijele države, dok je ukupan broj trofeja koje je osvojio ŽHKK Brotnjo ’94 znatno veći.

Citluk.ba / FOTO: ŽHKK Brotnjo ’94

Odgovori