Prijam za blistavu momčad Međugorja – pobjednika Lige Hercegovine

Nakon što je  blistavom igrom malonogometna momčad MZ Međugorje osvojila laskavi naslov pobjednika ovogodišnje MNL MZ općine Čitluk, a potom  se kvalitetnim prepoznatljivim i nezaustavljivim napadačkim  načinom igre okitila  i prestižnim naslovom pobjednika Lige Hercegovine u Strocu, danas je čitlučki načelnik Ivo Jerkić  u svom uredu upriličio prijem za tu ubojitu momčad Međugorja, koju je  na prijemu predvodio predsjednik Milenko Mišo Čilić.

Uz načelnika Jerkića, prijemu je nazočio i Milorad Prusina, tajnik Športskog saveza Brotnjo.

Čestitajući ekipi Međugorja na tom velikom sportskom uspjehu u Stocu, kojim su dostojno i na najbolji način predstavili svoje rodno Međugorje i cijelu općinu Čitluk, načelnik Jerkić je tom prilikom, uz ostalo, kazao :

Uzorak Slike

– Čestitam vam na osvajanju prvog mjesta Lige Hercegovine te na kvalitetnoj igri i ponašanju koje ste u Stocu pokazali. Iskrene čestitke  upućujem cijeloj momčadi, trenerima i vodstvu, a posebno Mateju Čiliću i Anđelu Vasilju, koji su proglašeni za najboljeg igrača, odnosno vratara Lige. Uistinu ste bili pravi primjer svima kako se srcem igra za svoju MZ Međugorje i općinu Čitluk. Prije finalne utakmice sam vjerovao i svima sam govorio da ćete osvojiti prvo mjesto i, eto, nisam se prevario.  Još jedanput vam svima čestitam i želim  da i dalje nastavite pobjeđivati – rekao je čitlučki načelnik  Ivo  Jerkić.

Uzorak Slike

Upućujući čestitke prvacima Hercegovine  u ime Športskog saveza Brotnjo, Milorad Prusina je tom prigodom rekao :

– Doista ste zaslužili sve čestitke u povodu osvajanja naslova najbolje malonogometne momčadi u Hercegovini. Vi ste  prvi pu 2003. godine zasluženo osvojili naslov pobjednika MNL MZ općine Čitluk. Ove ste godine to ponovo postigli  na jedan častan i vrlo kvalitetan način jer je ovogodišnje čitlučko finale na Barama bilo do sada najkvalitetnije. U proteklih deset godina općinskog natjecanjima krasila vas je kvalitetna, korektna i fer igra te častan sportski duh čak  i onda kad niste pobjeđivali, za što vam iskreno čestitam. Općinska liga je sve kvalitetnija, sve je više mladih i talentiranih igrača,  zanimanje navijača je sve veće,  navijanje sve korektnije, a sve je više uglednih ljudi koji se angažiraju i pridonose kvaliteti MNL MZ općine Čitluk. Posebno bih pohvalio trenere i vodstvo Međugorja koje godinama na dostojanstven način i bez tenzija prihvaća sve odluke sudaca. Za vašu igru, kvalitetu i ponašanje dobili ste najviše  pohvale i u Stocu. Čestitam vam na tome i smatram će Međugorje i u sljedećim godinama biti najveći kandidat za prvaka naše općine i Hercegovine. Svi ste vi uspješni izdanci škole nogometa u Međugorju i u Brotnju, što je dokaz da se uspjeh može ostvariti kad se krene raditi od najmlađih uzrastima – rekao je Milorad Prusina i dodao  kako je Liga Hercegovine jedan od najvećih projekata sportske rekreacije u BiH, koji zaslužuje podršku Nogometnog saveza BiH, pa čak i UEFA-e.

Uzorak Slike

On je tom prigodom iznio podatak ja u neposrednoj blizini nove zgrade Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića planirana gradnja novog školskog igrališta, koje će ujedno biti središnji športski centar  za općinu Čitluk, kakve imaju i druge općine, pa postoji mogućnost da se već iduće godine završnica MNL MZ općine Čitluk igra na tom novom sportskom terenu i u mnogo boljim uvjetima.

Uzorak Slike

– Ovo su naši zlatni momci. I prije ovog zlata, oni su nama bili zlato. To su dečki bez ijednog incidenta i nikad ništa ekscesno nisu napravili. Njih svaku utakmicu prati veliki broj mještana i imaju veliku podršku u cijelom Međugorju. To je momčad za deset – rekao je Miljenko Mišo Čilić,  predsjednik pobjedničke momčadi Međugorja.

Uzorak Slike

– Smatram da smo svojim ponašanjem na terenu i oko terena  pokazali da imamo kućni odgoj, da smo pristojni te onaj tko se tako ne ponaša nema mjesta u ekipi Međugorja. Tako će biti dok sam ja ovdje – rekao je kapetan Međugorja Matej Čilić

Uzorak Slike

Trener Međugorja Ivan Čilić zamjerio je organizatorima MNL MZ općine Čitluk što su dopustili da neki suci ove godine igraju za i svoje MZ što je nelogično te predložio da se  to više ne dopušta.

Uzorak Slike

Na  današnjem prijemu načelnik Jerkić  je uručio prigodne darove Anđelu Vasilju, najboljem vrataru završnice u Stocu, Mateju Čiliću najboljem igraču, treneru Međugorja Ivanu Čiliću, kao i cijeloj momčadi Međugorja, a Miljenko Mišo Čilić je u ime ekipe Međugorja načelniku darovao prigodnu pobjedničku majicu i dres Međugorja.

Uzorak Slike
 
Uzorak Slike
 
Uzorak Slike

 

Uzorak Slike
 
Uzorak Slike
 
Uzorak Slike
 
Uzorak Slike

 Mile PAVLOVIĆ | brotnjo.info

Odgovori