Radić: “Planinić može dati mnogo

Danko Radić, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, vjeruje da će reprezentaciju na Europskom prvenstvu voditi Jasmin Repeša, a da će dio nje biti i Zoran Planinić…

Košarkaš ruskog Himkija, Zoran Planinić, trebao je biti jedan od nositelja igre Hrvatske na europskoj smotri u Sloveniji ove godine, no prema njegovim najavama izgledno je da će se ipak odlučiti za odmor nakon naporne klupske sezone.

“Dosta je ‘izrauban’, u određenim je godinama, ali strahovito mnogo može dati reprezentaciji.

On i izbornik trebali bi razgovarati i vjerujem da će se to pozitivno riješiti. Naša reprezentacija zaslužuje Planinića i on zaslužuje biti dijelom nje. Riječ je o kvalitetnom momku i odličnom igraču”, izjavio je za 24sata predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, Danko Radić, koji dodaje da “nikoga ne treba nagovarati”, iako ostaje uvjeren u rezultat razgovora Planinića s izbornikom Jasminom Repešom.

Nekoliko je riječi Radić posvetio i statusu izbornika Repeše, koji je pod ugovorom s Unicajom iz Malage, a treneri španjolskih prvoligaša ne smiju istovremeno biti i izbornici nacionalnih selekcija.

“Naravno da Unicaja neće neće pred kraj sezone unositi nemir u momčad izjavama da ga se želi riješiti. Ne možemo reći da će on biti izbornik 100 posto jer hipotetski može iskrsnuti neka bolest ili ne znam što. Ali i u tom slučaju imamo plan B”, tvrdi.

Nikša Prkačin, kaže Radić, ostaje desna ruka Jasmina Repeše u ulozi direktora reprezentacije.

 

hrsport.net

 

Odgovori