Razgovor s nekadašnjom atletskom zvijezdom Hrvatske, Ivanom Bulićem

Atletičari Brotnja svojim rezultatima su zasluženo najbolji atletski kolektiv u Bosni i Hercegovine. Prije samog osnivanja kluba, do 2005. godine, mnogi od njih su nastupali za susjedni Ljubuški gdje su postizali vrhunske rezultate. Jedan od njih bio je Ivan Bulić, s kojim smo razgovarali za naš portal.

Ivane, kako bi prokomentirao svoju karijeru?

– Što se tiče moje karijere zadovoljan sam postignutim,neke okolnosti su se ispriječile da ne napravim i bolje rezultate a na koje nisam mogao utjecati.

 

Koje bi rezultate istaknuo?

Najvažniji rezultati koje sam ostavio su dvostruki prvak Hrvatske i BIH na 3000 m i 5000 m,zatim osvojen juniorski Europski kup prvaka sa Slobodom iz Tuzle, potom, 4. mjesto na Balkanskim igrama na 5000 m. Posebno ću istaknuti natjecanje u Češkoj; to je možda i najjače natjecanje na kojem sam nastupio kao član reprezentacije Hrvatske. Na 5000 m sam osvojio 6. mjesto u konkurenciji najboljih juniora Europe. Imam i zlatna odličja s kros utrka na prvenstvima Hrvatske i BIH. Sveukupno sam kroz tih 5-6 godina osvojio preko 100 medalja na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Što je uzrokovalo prestanak uspješne karijere?

Razlozi zbog kojih sam prestao trenirati ponajprije se odnose na moj dolazak u Zagreb. Nakon što sam tri godine nastupao za Atletski klub ASK iz Splita, nakon dolaska u Zagreb i upisivanja fakulteta i dolaska u atletski klub Dinamo Zrinjevac sve je krenulo naopako. Naime, imao sam obećanja trenera u dinamu da ću imati sve najbolje uvjete za daljnji napredak, što se pokazalo kao velikom prevarom. Nakon godine dana u Dinamu, shvatio sam da više nema smisla i odlučio sam prestati i posvetiti se faksu. I danas se zapitam što bi bilo da nisam došao u Zagreb?

Pratiš li rezultate mladih atletičara iz Brotnja?

Što se tiče atletike u Brotnju, drago mi je da mladi postižu tako dobre rezultate. Najveće zasluge svakako ima pokojni Božo Gagro koji je imao i dosta utjecaja na moju karijeru,i zbog toga bih volio da Ivan Gagro jednoga dana završi na Olimpijskim igrama. U Brotnju ima dosta talentiranih atletičara i nadam se da će se i meni jednoga dana omogućiti da prenosim svoja iskustva. Današnja atletika je otišla toliko daleko da vrhunski atletičar mora imati sve da bi uspio. Više nije važan samo talent,to su prošla vremena,danas je potreban talent rad, neizmjerna odricanja i na kraju po mom iskustvu i sreća.

Ivan Buli

 

 

Odgovori